Avatar uživatele
bolak

Roste, nebo klesá kriminalita, kdybychom to zkoumali za několik století zpět?

Myslím obecně a celosvětově. Myslíte, že jsme jako lidstvo umírněnější, anebo postupně víc hrubneme? (kdybychom pominuli uprchlický krize, války, finanční krize a podobné extrémy)

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? led, iceT, johana 56 před 2619 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
klumprt

Myslím, že násilí bylo mnohem víc, protože světská spravedlnost byla ještě horší nežli dnes a zdaleka ne pro každého. Na druhé straně mohlo být méně krádeží, protože lidi toho méně měli.
Například vloupání do aut, podvody při internetovém prodeji, tunelování firem apod. před takovými 150 lety vůbec nebyly 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Obecne a celosvetovo mení sa pohľad na právo a zločinnosť.
Veď ešte nedávno, čo to je 200 rokov, za krádež chleba bola šibenica bez ohľadu na vek, alebo galeje.
Je iný pohľad na zločin v „kresťanskom svete“ a „islámskych oblastiach“, iný pohľad v tzv. civilizácii a iný v „civilizačne zaostalej Afrike“, kde platia ešte kmeňové zákony.
ale podľa štatistiky súčasná zločinnosť oproti roku 800 pred n.l v Stredozemskej a maloázijskej oblasti výrazne poklesla.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kryšpín

Jak a kde, když je diktaktura, tak mají občané bobky a jsou opatrní, pro obyčejného poslušného tvora, který se neplete do politiky je život bezpečnější. Proto za fašismu a komunismu byla část kriminality potlačena.
To taková demokracie, kde se může skoro všechno, politici vytvářejí zákony, nařízení a.p., ale za chyby nikdo neodpovídá, znalci, soudci rovněž tak, je možno se někdy přiklonit k názoru W. Churchila, – demokracie je největší bordel

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek