Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rovný kabel sluchátek na kroucený

Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda jde nějakým způsobem zkroutit rovný kabel sluchátek na kroucený. Mám poměrně kvalitní sluchátka s dlouhým kabelem. Dlouhý kabel je sice fajn, co se volnosti týče, ale dokáže být taky pěkně otravný. Lze nějakým způsobem takový kabel zkroutit do "DJ style" aniž by utrpěla kvalita kabelu? Napadlo mě, zda neexistuje třeba nějaká speciální kroucená k tomu určená vložka, která se omotá kolem kabelu a ten se jí přizpůsobí...?
Díky za reakce

Předmět Autor Datum
Za mlada jsme dělali kudrnaté kabely z PVC rovných takto: Připrav si kovový (dobře vede teplo) trn (…
Rce 14.07.2010 22:59
Rce
Zajímavé. Nemám ale odvahu to zkoušet na kabelu dosluchátek. Kdyby to nevyšlo, tak bude celý v pytli…
Filip.Š 15.07.2010 12:35
Filip.Š
Se neboj, dělali jsme to běžně. Ale je to hodně dávno, tak se ti bojím napsat teplotu, kterou ten ka… poslední
Rce 15.07.2010 13:51
Rce

Za mlada jsme dělali kudrnaté kabely z PVC rovných takto: Připrav si kovový (dobře vede teplo) trn (trubku) o průměru kudrdlin. Na to naviň kabel s předpětím (jako bys dělal tažnou pružinu co pruží "nadoraz") = při navíjení zároveň kabel kroutit podél své osy. Konce zajisti třeba provázkem aby se nerozmotaly. Dej to vařit do vody, teplotu lázně musíš odzkoušet. Nech kabel dokonale změknout. Pak ochlaď. Pozor, izolace je též teplenou izolací, tak dost dlouho trvá, než se celá prohřeje - základ úspěchu. Stejně tak dlouho trvá, než se celý kabel ochladí. Po ochlazení a vyjmutí trnu by měl kabel zůstat kudrnatý. Vyzkoušej si postup nejprve na nějakém nedůležitém kablíku, než na to půjdeš na ostro.

Se neboj, dělali jsme to běžně. Ale je to hodně dávno, tak se ti bojím napsat teplotu, kterou ten kabel snese. Zkus nějaký podobný, odhaduju tak 80°C po dobu patnácti minut, ale ne abys mě zmlátil, kdyby se ten od sluchátek rozpustil - je to licnička namotaná na nějakém provázku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru