Avatar uživatele
mosoj

Co je to za novinku, kdy fotoaparát u mobilu reaguje na světlo?

Po tom, co mně neuspokojila odpověď na význam duálního fotoaparátu, je na světě nová novinka a to fotoaparát reagující na světlo. Pokud vím tak toto dělají fotoaparáty od doby, co se zavedla automatická expozice a to je již hodně pátků!!
Nedělá si komerce tak trochu z nás obyčejných občánků prču.

Zajímavá 0 před 2239 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
autacek

Jestli myslíš S9, tak se bude asi jednat o clonu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Klaproth

Samsung S9 má měnitelnou dvoulamelovou irisovou clonu s clonovými čísly 1,5 a 2,4. Ostatní mobily mají pevnou díru a expozici nastavují pouze změnou času a citlivosti.

Tady je o tom článek i s videem – https://samsun­gmagazine.eu/2018/03/15­/podivejte-se-jak-presne-funguje-variabilni-clona-u-noveho-galaxy-s9/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mosoj

No a co je na tom divného, že clona, čas, nebo i ISO reagují na světlo? U automatické expozice je to zcela samozřejmé už mnoho let!
Dělají z nás blbečky a lidé to baští!!!

před 2239 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
autacek

Zásadní inovací projde fotoaparát, respektive v případě většího modelu S9+ budou dokonce objektivy dva. Základní 12megapixelový fotoaparát bude vybaven unikátní technologií s proměnou clonou. Ta se může změnit z f/2.4 na naprosto rekordní hodnotu f/1.5. Snímky za horšího světla by tedy měly být špičkové.

Zdroj: https://mobil­.idnes.cz/sam­sung-galaxy-s9-s9-klicova-vylepseni-dx4-/mob_samsung.as­px?c=A180219_171859_mob_­samsung_ada

Clona je věc mechanická, na rozdíl od ostatních hodnot. Jinak si nemyslím, že z nás dělají blbce, například ty stereoskopické snímky mohou být úžasné. Třeba se díky tomu vzkřísí zase 3D televize, zážitek je to úplně jiný.

před 2239 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek