Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdeleni disku ztrata mista ?

dobry den. mam takovy problem protoze jsem preinstaloval win xp a mel jsem ho rozdeleny na c: a d: po preinstalovani win vse bezi jenomze na c: jsem mel 20gb a na d: 200gb a chcel jsem jenom c: tak jsem d: smazal pri instalaci a najednou po dokonceni instalace mam jen c: ale d: uz ne a taky nemam tech 200gb.. ktere pochopitelne potrebuji na vsemozne veci.. chci se tedy zeptat kde to zmizelo nebo jak ziskat z toho smazaneho d: zpatky 200bg ?? dekuji predem..
Upravena velikost písmen. (Kurt)

Předmět Autor Datum
start-nastavenia-ovladacie panely-nastroje pre spravu-sprava pocitaca-sprava diskov. Dalej si uz sna…
fleg 31.03.2010 18:51
fleg
jo diky jsem tam je tam napsano neprirazeno .. a nevim co dale kam to priradit chtel bych to mit na…
MANDARINKA 31.03.2010 18:57
MANDARINKA
jsi ten oddíl nevím proč zrušil. tak ho (pravým myšem) znovu vytvoř, třeba "rozšířený = extended", n…
lední brtník 31.03.2010 19:30
lední brtník
ja ho nerusil to delam svoji pritelkyni ale nevim co s tim nemam s tim doposud zkusenosti .. potrebu…
MANDARINKA 15.05.2010 14:47
MANDARINKA
Pro tebe bude asi nejlepší něco klikacího. V tomto případě i myslím, že mít všechno na jednom oddílu…
karel 15.05.2010 14:57
karel
pane karle jde o to ze ona ma na disku na C: 20 giga a kdyz neco instaluje nebo neco potrebuje porad…
MANDARINKA 15.05.2010 15:09
MANDARINKA
Když si myslíš, že je nejlepší mít jeden oddíl, tím programem to jde udělat snadno. Na jejich webu j…
karel 15.05.2010 15:21
karel
jestli má xp, 20gb místa musí každému navždy stačit. - především ať si uklidí svoje datové soubory v…
lední brtník 15.05.2010 15:48
lední brtník
Zkoušel jsem cvičně ten uváděný Partition Wizard (Home Edition), protože už nemám sílu neustále řeši… poslední
karel 15.05.2010 16:01
karel

pane karle jde o to ze ona ma na disku na C: 20 giga a kdyz neco instaluje nebo neco potrebuje porad ji to pise nedostatek mista a nemuze nic delati timpadem asi bude lepsi kdyz se udela jedno jenom c: jestli je to vhodne nebo ne to zatim dodneska neni nejak receno jestli ano nebo ne .. kdyz se to preinstaluje je to zalohovane nevidel bych v tom nejaky problem jen potrbuji udelat jen to c: a zbavit se toho d: .. diky za odpoved jak na to ..nini je postup jaky tedy kdyz uz mam ten program ? diky

Když si myslíš, že je nejlepší mít jeden oddíl, tím programem to jde udělat snadno. Na jejich webu jsou i screenshoty a návody pro jednotlivé operace. Taky se dá spustit ten program a pro jednotlivé akce jsou tam wizardi. Jestli to podle toho nezvládneš, věnujte se s přítelkyní jiným činnostem a na tohle si někoho objednejte.

jestli má xp, 20gb místa musí každému navždy stačit.
- především ať si uklidí svoje datové soubory ven ze systémového disku c:, tam nemají co dělat (filmy, hudba, tisíce fotek).
- pak se může zamyslet nad fungováním virtuální paměti (swapu) ve windows: nechávat default nějakého 1.5gb na disku pro nesmyslnou brzdící berlu je k ničemu, a ať si tento odkládací soubor na nějakých 512mb
- taky není špatné se podívat, ve kterých tmp adresářích zbyly rozbalené instalačky něčeho co už není potřeba, nebo image vypalovaného cd/dvd.
- při dlouhodobém trvalém nedostatku místa to chce zkontrovat, jaký nesmyslný prostor zabírají plné instalace některých balíků: 100mb pro pouhý pdf prohlížeč, 800mb pro office, 400mb pro vypalovací programu včetně zkripleného ovládání nero home, a nahradit ho něčím mnohem menším a zároveň mnohem rychlejším.
- a nakonec kdo považuje funkci bodů obnovení za nezmysl a nepoužívá to, může ušetřit dost gb místa.

pokud je tato údržba pc nad tvé síly, a za jediné řešení považuješ neustálé nafukování systémového disku, pak existují partition managery, které to dělají teoreticky bez ztráty dat. u těch free ale dopředu nevíš, zda fungují i se sata disky.

Zkoušel jsem cvičně ten uváděný Partition Wizard (Home Edition), protože už nemám sílu neustále řešit dotazy ohledně rozdělení/spojení/cokoli jiného s hard disky. Pro NTFS to funguje dokonale i pro Windows 7 64bit a navíc je to zadarmo. Je ovšem potřeba mít povědomí o tom, co jednotlivé operace vůbec znamenají a ovládat aspoň základy angličtiny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru