Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Odspamování emailové schránky"

Zdravím :) ,
nemáte někdo zkušenosti s odspamováním emailové schránky ? Chodí mi tam už docela dost nesmyslů (staré časy a nezkušenost :D) a potřeboval bych ji odspamovat. Nevíte o nějakém softíku nebo způsobu jak se toho zbavit ? :) díky za rady
Schránka je na seznam.cz

Předmět Autor Datum
Co třeba založit novou adresu a nerozdávat ji na počkání. Mám schránku taky na seznamu a tak dva tři…
jirka44 04.03.2013 18:55
jirka44
Dle mne, spíše nejhorší ze 4 e-mail služeb co mám, chodí mi tam asi 5 SPAMů týdně, kdežto jinde niko…
albru123 04.03.2013 18:56
albru123
podle myho mají nejhorší antispam, tam ani nejde o to, kde se všude registruješ,mnohdy ti to chodí a…
exiton 07.03.2013 09:42
exiton
A obcas ani "nespam" - stava se mi tak jednou mesicne.
krata-mobil 07.03.2013 13:32
krata-mobil
zaklad bude zalozit si e-mail u nejakeho normalniho poskytovatele free e-mailu, namatkove treba gmai…
Redsnake 04.03.2013 18:57
Redsnake
Mě ten spam začal chodit poté, co seznam změnil stránky. Přitom na e-mail, na kterém si dělám regist…
lesov. 04.03.2013 19:33
lesov.
problem neni v tom, ze aplikace na FB prohledavaji adresare pratel, ale vlastni chovani uzivatelu, k…
Jan Fiala 04.03.2013 19:36
Jan Fiala
Taky mi to přijde divné že je toho spamu tolik. Pár roků dozadu byla schránka v pohodě, pravda potom…
mooz 06.03.2013 18:40
mooz
Tak si na gmailu nastav vyzvedavani seznamacke a on to odfiltruje.
krata-mobil 07.03.2013 13:36
krata-mobil
Tak to je docela dobře možné, že moje spokojenost se Seznamem pramení z faktu, že s FakeBookem nekam…
jirka44 06.03.2013 18:56
jirka44
Facebook nemá s vykradením uživatele e-mailu nic společného. Za to může jen uživatel, způsobil si to…
Redsnake 06.03.2013 18:59
Redsnake
pokud ti na té schránce opravdu záleží, prostě spam odhlašuj. neříkám, že je to 100%, spousta spamme…
Boeing 06.03.2013 19:06
Boeing
Mám zkušenost opačnou. Klikáním na odkaz v mailu, kde nabízeli odhlášení nic neubylo, ba naopak. Jen…
Dale Cooper 06.03.2013 22:02
Dale Cooper
většina eshopů, co mi to posílá, kde jsem v minulosti nakoupil na odhlášení reaguje správně. ale nap…
Boeing 07.03.2013 09:35
Boeing
Ja zase nejsem liny, vyhledat si, komu patri domena, v jakych dalsich spolecnostech jsou, najdu si t…
krata-mobil 07.03.2013 13:47
krata-mobil
Co jim pises? :-)
RedMaX 07.03.2013 14:33
RedMaX
Rucne mazat, a hlavne na nic neodpovedat, idealne spamy vobec neotvarat len mackat delete. A nikde s…
MM.. 06.03.2013 19:29
MM..
Ja ma sice gmail a pod kazdym(skoro) spamem zpravou dole mam 'zastavit'.Hlavne blbiny nabizejici zbo…
CoCoChanel 06.03.2013 22:07
CoCoChanel
Tohle jsem dělal u starého mailu a potom přešel na gmail. Myslím že má lepší služby a kvalitnější ro…
albru123 06.03.2013 22:20
albru123
Na Seznamu se spamu nezbavis, nejde to. Seznam = spam!!! Muzes zkusit nastavit filtry, ale jsou spis…
RedMaX 07.03.2013 10:47
RedMaX
Na Seznamu mám schránku přes deset let, za tu dobu jsem neměl jediný spam. Na Gmailu se jich objevil…
karel 07.03.2013 10:57
karel
No ja mam hlavni (prvni) schranku na @email.cz, kterou koupil Seznam a diky te dlouhe dobe, ten emai…
RedMaX 07.03.2013 11:19
RedMaX
Na hotmail kašlu, mám Windowslive, který teď přechází na Outlook.com a pokaždé když vidím to rozhran…
albru123 07.03.2013 16:28
albru123
Hotmail a Windowslive je to samy a mas pravdu taky bych ze stylu Outlook.com blil, pritom puvodni Li…
RedMaX 07.03.2013 19:10
RedMaX
Off-Topic: Máme na to podobný názor :-) #Akorát já jsem "ovečka" Widlí s číslem 7, ale přece každý v… poslední
albru123 07.03.2013 19:37
albru123
jj a jeste tu o kočičce a pejskovi :-D by mi zajímalo co to bylo za emaily kdyz 92 první den... mám…
exiton 07.03.2013 18:08
exiton

zaklad bude zalozit si e-mail u nejakeho normalniho poskytovatele free e-mailu, namatkove treba gmail s kterym mam osobne jen dobre zkusenosti. Seznamacky e-mail si tam jen presmerovat. Na seznamu se daji vytvorit filtry, ale to neni idealni a hlavne treba ten gmail pozna vetsinu spamu naprosto sam. U seznamu mi do spamu nepada skoro nic. Vse mam ve schrance. Seznam take podeziram s obchodovanim se spamem. Tj cerstve zaregistrovana schranka, nikde na netu nepouzita a presto do ni pada osm milionu spamu. Bud s tim kseftujou sami, nebo jim nekdo vykrada databazi. Vyjde to nastejno...

Mě ten spam začal chodit poté, co seznam změnil stránky. Přitom na e-mail, na kterém si dělám registrace a nikdo ze známých ho nezná, mi nic nechodí a ten, který mám na jméno, je spamem zahlcen. Což právě odpovídá registraci (fakebook za vás prohledá váš adresář kontaktů-jak pozorné od té šmírácké společnosti) a používání fakebooku, ne mnou ale osobami, jež mě mají v adresáři.

problem neni v tom, ze aplikace na FB prohledavaji adresare pratel, ale vlastni chovani uzivatelu, kteri si s radosti kazdou takovou aplikaci nainstaluji a jeste si FB nastavi tak blbe, ze maji vsichni pristup ke vsemu.
Zacni tim, ze si na FB nastavis, jake informace o tobe ostatni vidi, ze si odstranis vsechny aplikace, ktere nutne nepotrebujes.

Taky mi to přijde divné že je toho spamu tolik. Pár roků dozadu byla schránka v pohodě, pravda potom jsem svůj email dával kde to šlo takže pár spamů mi chodilo ale teď je to nesnesitelné chodí mi tam toho fakt hodně :/
Štve mě to jelikož v adrese mám svůj oblíbený nick. Jinak používám gmail a podle mě je nejlepší :)

pokud ti na té schránce opravdu záleží, prostě spam odhlašuj. neříkám, že je to 100%, spousta spammerů nereaguje na zrušení odběru, někde dají 30 denní dobu. Každopádně já denně odhlásím 3-4 spamy - 20 vteřin a po měsíci, co jsem stím začal spamu výrazně ubylo, dnes chodí max 2 denně. Odhlášení musí být možné ze zákona a většinou bývá dole mini-písmem.

Mám zkušenost opačnou. Klikáním na odkaz v mailu, kde nabízeli odhlášení nic neubylo, ba naopak. Jen se tím spammer dozví, že je schránka aktivní a maily si někdo čte.
Seznam-mail je polofunkční sráč, kam chodí tuny spamu i do nových schránek; to IMHO není samosebou.
Dlouhá léta používám mail na Fastmail a bez problémů. Za pět let jsem zažil výpadky asi tři a trvaly max dvě hodiny. Používám přístup přes Outlook a mobil - IMAP. Spokojenost maximální.

většina eshopů, co mi to posílá, kde jsem v minulosti nakoupil na odhlášení reaguje správně. ale např. ta kravka z toho cresca či jak, jak je uvedena i v tom kráťově spam-vlákně, ta mi okamžitě po odhlášení poslala další spam. má až 30 dní na odhlášení, pár dní už od ní ale nic nepřišlo. jednoduše řečeno - 90% odhlášení funguje. jinak tenhle meil co odspamovávám je úplně můj první mejl na centrumu. Ostatní mejly beru přes thunderbirda (vlastní web, i jeden seznamáckej) a problém s českým spamem vůbec nemám.
někdy je zajímavé zjistit, v jaké databázy byla adresa vedena a odhlášením z jedné databáze si odlehčím od několika mejlů denně.

Rucne mazat, a hlavne na nic neodpovedat, idealne spamy vobec neotvarat len mackat delete. A nikde sa s nou neregistrovat, nevypisovat ju na web nikde ako viditlenu, aj vo FB si nastav nech je len sukromna nech ju nevidi kazdy, a vypni si posielanie emailov na FB furt ked si niekto uprdne. Po nejakom roku-dvoch by mal pocet spamu klesnut na minimalnu uroven.

Ja ma sice gmail a pod kazdym(skoro) spamem zpravou dole mam 'zastavit'.Hlavne blbiny nabizejici zbozi.Tak dam zastavyt konfirmuju muj email a uz mi nic nedojde.
A u nekterych slo odpovedet na spam zpravou STOP.

Na Seznamu se spamu nezbavis, nejde to. Seznam = spam!!! Muzes zkusit nastavit filtry, ale jsou spis takove polofunkcni. Vytvor si schranku jinde - velmi dobry je Gmail, ten odchyti 90% spamu bez tve interakce a u dalsich 9% jednoduse jednou spamera hodis do spamu a uz tam bude chodit porad a nebude te otravovat.

No ja mam hlavni (prvni) schranku na @email.cz, kterou koupil Seznam a diky te dlouhe dobe, ten email vsichni znaji, takze ho nemohu zrusit. Spamu mi tam chodit tuna a hlavne chodi do "dorucenych" a neda se to odfiltrovat, ty jejich filtry totiz fungujou jen obcas a jen na neco. ]:) Zalozil jsem teda druhy email @seznam.cz a presto, ze ho nikdo nezna, chodi spam i tam. ]:( Jinak na Gmailu chodi spamu taky tuna, ale chodi primo do slozky "spam", takze mi to ani trochu nevadi. Mam emaila i na Centrumu a Hotmailu a spam nechodi zadny, jenze ty adresy taky moc lidi nezna, takze by asi nebylo korektni srovnani s Gmailem, ovsem se Seznamem (druhou schrankou ano) aproto rikam Seznam a jeho popularni sluzba Sspam. ]:)

Na hotmail kašlu, mám Windowslive, který teď přechází na Outlook.com a pokaždé když vidím to rozhraní co vypadá jako klasický BSOD tak se mi chce zvracet 3-[
Někdy to Mrkvosoft s Metrem nebo jak se to teď jmenuje přehání, například kormě Outlook.com i Skype, z toho mi bylo blbě hned po aktualizaci, a litoval jsem, že jsem ji vůbec nainstaloval.

Hotmail a Windowslive je to samy a mas pravdu taky bych ze stylu Outlook.com blil, pritom puvodni Live je moc pekne udelanej, ale Microsoftu proste hrablo a odhanej lidi, jak to jde, ovsem nechapou, ze idiotskej system Windows 8 mi nevadi - presel jsem na Linux Mint, Outlook.com mi nevadi - pouzivam Gmail, Officackej Ribbon mi nevadi - pouzivam LibreOffice a Skype temer nepouzivam a jestli ho uz domrvili, tak nebudu vubec - existuje spousta pouzitelnych VOIP sluzeb a na IM je nejlepsi Jabber. :-)

Off-Topic: Máme na to podobný názor :-)
#Akorát já jsem "ovečka" Widlí s číslem 7, ale přece každý ví že Windows se kupují ob verzi. Ohledně Skype, rád bych stáhnul starší, ale nebaví mě hledat, s kámošema se domluvím v pohodě a rychle, Skype je na setup a používání jednoduchý a zvládnou to i lamky.

Pro ostatní doporučuji taky jen Gmail, ještě se mi nestalo, aby mi přišel do Doručené pošty spam a je to asi nejlepší možný e-mail provider, rychlé a jednoduché rozhraní, automatické štítkování podle důležitosti je sice blbost, ale i tak se hodí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru