Avatar uživatele
anonym

Rozdíl mezi psychiatrii a psychologiií

čím se liší léčba na těchto pracovištích

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5078 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Psychologie je věda, která studuje lidské chování, duševní procesy a tělesné prožívání, včetně jejich vzájemných vztahů a interakcí
Psychiatrie je lékařský obor, který léčí nemoci mozku, které se projevují v myšlení, emocích, vnímání a také chování nemocných.
Takže mají dost společného.
Zjednodušeně,když navštěvujete psychologa,tak proto,že jste blázen,když psychiatra,tak jste nemocný blázen. Ne,hlavně ať se nikdo neurazí,to bylo pro zasmání,uznávám,že můj humor je občas děsnej.

Zdroj: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Psychi­atrie

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
sisi0110

No pokud se nepletu a dobře si to pamatuju tak:

  • psychiatrie se zabývá studiem mozku a jeho nemocemi
  • psychologie studuje lidské chování

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Psycholog i psychiatr se starají o pacientovy psychické problémy, tedy o jeho duši.
Psycholog je jakýsi farář, zpovědník, pomáhá pacientovi radou, tím, že o problému spolu diskutují, pohlížejí na něj z různých stran, hledají nejlepší řešení. Jeho vzdělání je filozofické.
Psychiatr léči následky duševních chorob. Je to lékař. Používá léky, poboyt v nemocnici, spací terapie, kapačky, léčbu šokem apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luss

Psychiatrie je lekarska specializace jako napr. zubar, ortoped atd. Ma tedy titlu MUDr. a je opravnen lecit Vas i medikaci, praskama. Zatimco psycholog ma vzdelani napr. z Filozoficke fakulty, nebo Fakulty socialnich ved apod. a napr.prasky Vam napsat nemuze. Pouziva terapie bez medikace, at uz skupinovou nebo s jednotlivcem, formou dialogu, tedy hodne jednoduse receno: k psychiatrovi se chodi lecit dusevni poruchy (lekama i terapii) k psychologovi se chodi vypovidat bolava duse… a ten pak zvazi zda problem u klienta hranici s nemoci, poruchou a pripadne ho posle k psychiatrovi. pozor, ale neznamena to, ze kazdy kdo chodi k psychiatrovi je vysinuty blazen. v dnesni hekticke dobe, plne problemu, clovek asi do deprese muze upadnout i kdyz se povazuje za silaka… a pak nezbyde nez leky od psychiatra

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
člověk

asi takový jako rozdím mezi rybníkem a mořem

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek