Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozhašený linux - odhlašování, přihlašování suspend

Ahoj, původně jsem chtěl napsat dotaz ohledně bugu při probouzení, ale zjistil jsem,že systém se divně chová mnohem častěji:

přikaz vypnout/restart: pouze se odhlásim z KD a skončím na TTY (a to jsem ještě do kdm dával specielně příkazy systemctl reboot systemctl poweroff) Co je potřeba udělat aby příkazy Vypnout a Restart fungovaly z nabídky kde?
X žere 36% CPU, nevím proč (momentálně je systém nějak zaflákaný a například tento text při psaní má lagy) obvykle jsem zvyklý že X žere do 9%(mimo pomalý firefox-25)
občas se zblázní systemd-journal a žere CPU na 50% (takže zafláká 1 jádro na 100%) - co je příčinou záseku
SKANDÁL - při přechodu do režimu spánku a proubuzení tp po mě tento krát nechtělo heslo. Nevíte jak je to možné? takovouhle nebezpečnost nemohu akceptovat
při druhém probuzení "mě systém" nějak záhadně odhlásil a logoval jsem se znova přes kdm
vždy:Mám li zapnuté efekty v okamžiku před suspend (Alt Shift F12 je přepíná), dám suspend a pak se probere notebook, nějak buguje kwin, protože nějak problikně obrazovka (například obrázek plochy zdeformovaný ohnutím přes úhlopříčku obrazovky)., pak se mi na kraji obrazovky zobrazí obdélníky atd. Vtip je v tom, že když se naslepo myší trefím***** do políčka heslo (které je uprostřed obrazovky, myš nevidím!), tak se normálně přihlásím a obraz naskočí. Pokud se netrefím, je možnost se přihlásit na jinou TTY, tam shodit kwin, přepnout, přihlásit a najet kwin... trochu neohrabané?

Celkově při bootu, zapínání, probouzení se mi nezdá, jak často problikává obrazovka( vypnutý monitor, divně formátovaný text boot logu bez nových řádků, černá obrazovka.---) Mám drivery proprietární.

**** umí linux-kde to co semi líbilo na windows- přístupnost prvků pomocí Tab, Win B atd? Okna to umí, ale třeba panel a další systémové prvky ne-

PS: taky se mi často při spuštění aplikace se objeví aplikace v taskbaru 2x, přičmež to druhé je "duch", má stejný titulek ,ale ikonu rotujícího disku.

Přišel, jsem ,že xfce4-notes způsobuje takovou zátěž CPU. Nerozumím tomu, taková jenoduchá aplikace. Kromě toho se na obrazovce místo oken poznámek ukáže jen jeden žlutý obdělínk. taky jsem si všiml, že mi v panelu (zobrazující virtuálníc plochy) bliká okno těch poznámek? To je taky bug?

Ach jo, ty poznámky, jsou nějaký zaflákaný. smazal jsem ~/.config/xfce4/xfce4-notes spustil a notebook se seká ještě víc!

Předmět Autor Datum
Že se to nerestartuje a končí v shellu, tak máš poškozené skripty v etc/rc.d/* respektive jejich odk…
Rce. 18.10.2013 01:43
Rce.
sysvinit nepoužívám, tuhle archaičnost jsem odinstaloval. S tím xfce to bude asi víc práce, jelikož…
mnua.al 18.10.2013 14:41
mnua.al
A s tou grafikou je to divné, protože jak říkám, bez efektů nemám problém Neresetuje se při probuze… poslední
Rce. 18.10.2013 14:56
Rce.

Že se to nerestartuje a končí v shellu, tak máš poškozené skripty v etc/rc.d/* respektive jejich odkazy etc/rc1.d až etc/rc6.d. Zkus z terminálu zadat příkaz init 6, mělo by se restartovat.

Uspávání a probouzení počítače (uspávání, nebo hibernace?), je někdy problematická, dost BIOSů se nechová korektně dle specifikací, ale podle toho, aby to chodilo ve Windows (!!! - :x:), což má za následek všelijaké strašidelné jevy.

V KDE si můžeš klávesové zkratky nastavit téměř libovolně, projdi si jejich nastavení.

Možná to máš dokonale rozhašené. Jestli kombinuješ xfce a KDE, bývá v tom problém, protože xfce dost často zničí konfigurace KDE a dokonce jsem i zažil, že xfce zničilo funkčnost KDE. Jestli ti fungovalo dobře (rychle) KDE, není důvod vůbec xfce používat. Dobře se snese používání Gnome a KDE pospolu. Náprava po zničení KDE používáním xfce je nejrychlejší smazat (před tím zálohovat!) komplet uživatele (bacha, zachovat jeho data!! - smazat jen tečkové adresáře), holt všechno nastavení je v čudu. Můžeš se pak pokoušet po kouskách vracet jednotlivé konfigurace, pozorovat kdy to sletí a čím to bylo.

Nepoužívej xfce ale KDE nebo Gnome.

sysvinit nepoužívám, tuhle archaičnost jsem odinstaloval.

S tím xfce to bude asi víc práce, jelikož defaultní prostředí mého OS je právě xfce. Takže to bude asi na přeinstalaci.

A s tou grafikou je to divné, protože jak říkám, bez efektů nemám problém-

A s tou grafikou je to divné, protože jak říkám, bez efektů nemám problém

Neresetuje se při probuzení, podívej se do nastavení BIOSu. Co máš za distro? Xfce dost ničí KDE, buď jedno nebo druhé. Nevím proč to tak je, když jsem zjistil, že xfce zničí KDE, jsem xfce odinstaloval. Mám Fedora 19.

Takže to bude asi na přeinstalaci

Nezoufej, pátrej. Linux (na rozdíl od Widlí) jde vždycky spravit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru