Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozhlasový a televizní polatek

Dobrý den, mám dotaz ohledně povinnosti platit tento poplatek. Bydlím u rodičů, má přítelkyně rovněž. Dle zákona nyní tedy platit nemusíme. Od srpna máme sehnaný podnájem. Majitel bytu chce aby jsme si tam platily tento poplatek. Ano, budeme tam mít svoje spotřebiče,tak souhlasím. Na koho to ale přihlásit. Když to přihlásím já na moje jméno a já to budu platit, tak co bude s přítelkyní?? Aby se ona pak nedostala do problémů... nebo to jde napsat na dvě jména?? Děkuji za odpověď Petr

Předmět Autor Datum
[b]Bednář Dejl[/b] ví víc ale jedno na koho to zaplatíš, jde o to to mít jen zaplacený pro tu bytovo…
kamzl 11.05.2014 17:40
kamzl
Za počet přijímačů? Zákon neřeší, jestli je v bytové jednotce jedno televize nebo deset, to samé u r…
Petr z HB 11.05.2014 17:54
Petr z HB
V novém pronájmu si ty poplatky přihlásíš na sebe. Platí se za "domácnost" a domácnost je (zjednoduš…
Dale Cooper 11.05.2014 19:03
Dale Cooper
jsem řikal že si bedna...
kamzl 11.05.2014 21:41
kamzl
To jsme my Bednáři všichni. poslední
Dale Cooper 11.05.2014 22:23
Dale Cooper

[b]Bednář Dejl[/b] ví víc ale jedno na koho to zaplatíš, jde o to to mít jen zaplacený pro tu bytovou jednotku, jestli Vás a kdo tam je už se neřeší.

Beru to podle sipa u prarodičů, u kterých bydlí i bratr a platí se jen za počet příjmačů(radiových/televizních/přiznaných) ne za to kolik jich se na to kouká a poslouchá.

V novém pronájmu si ty poplatky přihlásíš na sebe. Platí se za "domácnost" a domácnost je (zjednodušeně) definována jako uskupení fyzických osob, které společně uhrazují náklady na bydlení, stravu apod. Z toho vyplývá, že ty a přítelkyně tvoříte domácnost a poplatek budete platit jen jeden, i kdyby se k vám třeba přistěhovala tvá další milenka, například. Přítelkyně se opravdu do problémů nedostane.
Pán nade mnou píše dezinformaci, a to tu, že fyzické osoby (domácnosti) platí dle počtu přijímačů. Tak to není. Poplatky za každý konkrétní přijímač (např. tři přijímače, tři poplatky) platí pouze osoby právnické.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru