Avatar uživatele
blondajk

Rozhodnutí o vyměření poplatku za studium delší než standardní doba studia zvětšená o jeden rok

Prosím, potřebuji poradit. Momentálně se připravuji na objahobu diplomové práce (SSZk už mám vykonanou), a jelikož jsem už překročila standardní dobu studia, očekávám výše uvedené rozhodnutí rektora. Nezdržuju se v místě bydliště a dnes mi bylo rodiči oznámeno, že rozhodnutí přišlo (na vyzvednutí mám ze zákona 10 kalend. dnů), nicméně v úterý již mám obhajobu a domů se nedostanu dříve než po jejím absolvování. Věřím, že dopadne dobře, a tudíž přestanu být studentem! Navíc z důvodů sociálních bych potřebovala samozřejmě i využít odvolání, ale jak to mám udělat (v době doručení už student ani vlastně nebudu)? Mám letět na poštu do jiného města a okamžitě podat odvolání, dokud budu do úterý student? Prostě tato VŠ má na všechno dost času… a studentům komplikuje život :(
Doplňuji:
Rozhodně nemám v úmyslu rozhodnutí ignorovat a nepopírám, že nárok na zaplacení vznikl, s tím jsem počítala a celou proceduru s odvoláním už jsem v zimním semestru absolvovala. Nicméně se mi moc nezdá tvrzení, že škola může něco vyměřovat vlastně ex post… v tom vidím ten háček, ale právník nejsem.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Terryle, tom004 před 4720 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Ahojda, já bych to nechala být. Je hodně velká šance, že by Ti škola stejně v Tvém případě poplatek prominula… a právně jsi krytá těmi 10 dny na vyzvednutí. Takže bych to vyzvedla po obhajobě a pak školu uctivě infomovala, že už nejsi student, aby bylo všemu učiněno zadost ;o) Anebo se po obhajobě prostě zajdi zeptat na studijní, co máš dělat – jestli dodatečně podat odvolání, nebo to prostě nechat vyšumět. Ale před obhajobou, kdy máš jiný starosti, bych si tím rozhodně život nekomplikovala :o)
A přeju hodně štěstí u obhajoby! (a obrovská závist, že už máš státnice, mě oboje čeká za měsíc :o)

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek