Avatar uživatele
Altair-AC

Rozlišujete bojová umění od bojových sportů? Jaký je v tom přesně rozdíl?

Mám pocit, že bojový sport je kompetitivní, soutěží se tam a bojové umění je tak nebezpečné pro zdraví, že se v tom nesoutěží.

Zajímavá 0 před 2426 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Řekl bych, že bojová umění slouží k přímému boji s cílem zneškodnit soupeře, ne-li přímo zabít. Sporty mají přísná omezení a pravidla.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

Bojové umenie:
umenie bojovať s použitím rôznych zbraní, prípadne bez zbranie
1 – bojové umenie zamerané na prežitie
2 – bojové umenie pre radosť, krásu a ladnosť pohybu – ako umenie
3 – bojové umenie ako športový výkon, nie boj o prežitie, pre odstránenie protivníka

2 umenie – veľakrát vidíme strhujúce bitky vo filmoch, na javiskách, kde v skutočnosti nejde o zneškodnenie protivníka (na to nie je dosť hercov) ale o dramatické podanie bojovej scény. Skutočný majster bojových umení sa pri pohľade na tieto boje len tíško, alebo zhrozene, pousmeje. V tejto súvislosti spomínam na scénu nacvičovania útoku s kordom (pre javiskové podanie). Tréner majster bojových umení, prikázal hercovi, aby sa nepohol, nech sa deje čokoľvek a zaútočil. Pri švihu kordu sa hercová košeľa zavlnila… Všetci čakali už len pád mrtveho herca. A nič… okrem straty krve v tvári herca (od strachu) sa nič nestalo. Pri spomalenom zábere bola vidno možno 2–3 milimetrová vzdialenosť hrotu kordu od košele, to už divák nerozozná… Tak akosi vyzerá aj to bojové umenie, čo vidíme v ázijských a amerických filmoch.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek