Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozpoznání cyrilice Windows xp Professional

Dobrý den. Podobný topic už jsem tu viděl, ale já mám trošku jiný problém.

V programech jako Microsoft Word, Poznámkový blok, Powerpoint atd znaky ruské abecedy mi nedělají problém. Ale když hraju např. Warcraft 3 přes battle.net a v chatu se objeví ruský text, tak mně se ten text vůbec nezobrazí (vim na 100% že se jedná o ruštinu, neboť hraju na ruském serveru). Tenhle problém se vyskytuje i v jiných starších hrách jako třeba Age of Empires (v ruštině) kde ve hře místo ruských znaků mám všude otazníky.
Poraďte mi prosím, jak se dá nainstalovat cyrilice do počítače (Windows xp) resp. jestli by nestačilo změnit nějaká nastavení.

Poznámka: asi před 2 lety se mi to povedlo tím způsobem, že když jsem poprvé přidal ruštinu v paneli jazyků, tak mi to vyhodilo okno o nainstalování abecedy do počítače. Po provedení instalace jsem pak s azbukou neměl žádný problém. Pak jsem jednou musel přeinstalovat Windows (pořád xp) a to samý jsem zopakoval, ale napodruhé už to nešlo, nevim proč. Jedinou změnou bylo, že před přeinstalováním Windowsu jsem měl nelegální kopii, teď mám legální, ale tím to asi nebude.

Předem děkují za odpověď.

Předmět Autor Datum
Skontroluj si ovl.panely - regionalne a narodne nastavenia, tam posledna karta je o znakovej sade pr…
MM.. 28.04.2012 22:42
MM..
Děkují mockrát všem za vaše odpovědi. Problém jsem vyřešil nainstalováním ruské vezre Warcraft 3ky. poslední
Bexas 29.04.2012 12:57
Bexas

Skontroluj si ovl.panely - regionalne a narodne nastavenia, tam posledna karta je o znakovej sade pre ne-ISO programy a tam dole je zoznam nainstalovanych podpor pre jazyky, skus si to tam pozaskrtavat. Treba skusit aj zmenit to nastavenie pre ne-ISO programy na rusky, mozno to potom priinstaluje automaticky vsetko co treba. Potom (ked zistis ze ti zas zobrazuje v inych programoch namiesto cestiny azbuku :) si to prenastavis zas na cestinu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru