Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozšíření disku C:

Zdravím všechny,

trochku se peru s tím, že v PC potřebuji zvětšit disk C, se kterým pracuji bohužel nejvíce a na druhou stranu není možné už moc v něm velikost už nějak více redukovat. Mohl by jenom někdo poradit, zdali je nějaký reálný způsob, jak disk C zvětšit/sloučit? Samozřejmě bez formátování - pokud nejde, budu se muset spokojit se současnou velikostí disku.

Díky moc.

Screen - rxrh.png

Předmět Autor Datum
cez nejaky program na upravu particii, ale je to riziko.
hoppus (nereg.) 09.01.2014 14:33
hoppus (nereg.)
Jakákoliv manipulace s diskovými oddíly je potenciálně nebezpečná, proto vždy je doporučena záloha d…
ms 09.01.2014 15:13
ms
Pokud máš zálohované data jseš ochoten podstoupit jisté riziko že vypnou elektřinu nebo se něco poka… poslední
MM_tank 10.01.2014 01:50
MM_tank

Jakákoliv manipulace s diskovými oddíly je potenciálně nebezpečná, proto vždy je doporučena záloha důležitých dat na externí médium a normální programy na riziko upozorňují varovnou hláškou.

Pokud máš zálohované data jseš ochoten podstoupit jisté riziko že vypnou elektřinu nebo se něco pokazí a windows nenajede pak buď disk strčit do jiného pc /a rovnou zálohovat případně udělat image/.Pak by to mělo jít i z win vista nebo novější. Pokud druhé pc není tak jsem spokojeně používal botovací cd s gparted.
gparted.org
ten volný oddíl zrušit, céčko zvětšit posunutím konce doprava.
Zas tak rizikové jako třeba přesun oddílu po disku z místa A do místa B,spojování oddílů a podobné ptákoviny to není a vlastní zvětšení trvá pár vteřin.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru