Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rušení monitoru spotřebiči

Dobrý den, když je doma zapnutá varná konvice, mikrovlna, digestoř nebo i pračka v koupelně, tak mi na monitoru začnou běhat pruhy, LCD monitor má 60 Hz a nejspíše se to ruší se síťovým 50 Hz, jestli se to dá tak říci:) Existuje nějaké stínění na kabel, či nějaký jiný postup, jak to odstranit?
PC a monitor mám zapojený v jedné zásuvce, dále v ní mám ext. HDD, wifi router, reproduktory a tiskárnu. Do PC mám připojenou TV do USB TV tuneru.

Děkuji za případné nápady.

Předmět Autor Datum
Vsadil bych se, že máš do TV připojenu anténu. Až ti začnou běhat pruhy, tak zkus tu anténu vytáhnou…
Pytlík 10.10.2013 14:20
Pytlík
Ja by som k tomu co pises este dodal ze zrejme ma uplne nahovno 230V vedenia (panelakove hlinikove z…
MM.. 10.10.2013 14:27
MM..
Hliníkové rozvody nikdy neškodí zkontrolovat...
Pytlík 10.10.2013 15:29
Pytlík
Tak je to tou TV anténnou. Koupím galvanický oddělovač, např. tento http://www.alza.cz/hama-antenni-…
qwagi 10.10.2013 15:00
qwagi
Ještě se zeptám. Záleží jestli je připojen na začátek nebo konec kabelu (přímo do anténní zásuvky ne…
qwagi 10.10.2013 15:06
qwagi
Je to jedno. Ale ked si poriesis tie rozvody tak mozno nebudes potrebovat ten oddelovac :) P.S. inac…
MM.. 10.10.2013 15:08
MM..
Rozvody doufám, že jsou v baráku v pořádku. Je to 10 let stará bytovka. Tak to snad nebude tak zlé.…
qwagi 10.10.2013 15:30
qwagi
Nieco vam tam posrali. Ze je v jine zasuvce este neznamena ze je na inom okruhu. Neni. Skus dat PC n… poslední
MM.. 10.10.2013 16:01
MM..

Vsadil bych se, že máš do TV připojenu anténu. Až ti začnou běhat pruhy, tak zkus tu anténu vytáhnout. Pokud pruhy zmizí, tak je to tou anténou a v tom případě pomůže do anténního přívodu zařadit tzv. galvanický oddělovač (ať nemusíš pořád vytahovat anténu).
Dále bych se vsadil, najmě pokud to s tou anténou je pravda, že máš monitor připojen přes VGA. Přechod DVI či HDMI též poruchy odstraní, ale doporučoval bych napřed to s tou anténou.

Ja by som k tomu co pises este dodal ze zrejme ma uplne nahovno 230V vedenia (panelakove hlinikove zozvody?) a su uvolnene moze to tam aj iskrit v tych zastrckach a aj hriat a sposobit poziar, takze zavolat elektrikara nech podotahuje vsetky zastrcky. Preco to tvrdim, pretoze sa to deje len ked zapne konvicu, a to je potom jasne ze tam bude mat rozvod asi len TN-C (2vodice), a potom ked PEN nema dobry kontakt tak potom vznika na PE koliku asi napatie.

Je to jedno. Ale ked si poriesis tie rozvody tak mozno nebudes potrebovat ten oddelovac :)
P.S. inac hama som mal raz a druhy den isiel do odpadu, utlm jak svina. Kupil som nejaky z conrad a 100x lepsi, ale bol s F-konektormi co asi tebe bude na obtiaz. Tak drzim palce aby si dostal lepsi hama-kus, ptz slovo hama by mali pisat extra na bedne odpadu, ze sem sa to dava :)

Rozvody doufám, že jsou v baráku v pořádku. Je to 10 let stará bytovka. Tak to snad nebude tak zlé. Navíc tu nedávno elektrikáři byli a tu zásuvku, kde je konvice vytrhávali ze zdi a dávali výše, protože jsme zvedali kuchyňskou linku. Tak snad je zapojená, tak jak má být. Digestoř taky zvedali, tak snad bude taky ok. Pračka je v jiné zásuvce.
Uvidim, jestli koupím tu Hamu nebo najdu jinde poblíž něco jiného, každopádně s klasickými konektory.

Nieco vam tam posrali. Ze je v jine zasuvce este neznamena ze je na inom okruhu. Neni. Skus dat PC na iny okruh (zastrcka v obyvaku napriklad, proste co najdalej od tej kuchyne nech to je naisto iny okruh). Alebo si zisti ktore zastrcky su na ktorom okruhu postupnym vypinanim isticov a skusanim ze ktore zastrcky sa vypli. Ak to na inom okruhu rusit nebude, tak je to nabeton nejakym problemom s rozvodmi, mozno vam tam ti experti nieco dokonca zapojili uplne zle (ze tam idu prudy cez PE, co je napr. u spravne urobeneho TN-S nepripustne). Neviem co vam tam robili ale nieco tam neni v poriadku.
P.S. alebo mozno "zabudli" zapojit PE na rozvadzac (za to by ich mali zasrelit :). Apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru