Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rušení wi-fi ?

Dobrý den,
potřeboval bych radu, v sítích se moc nevyznám, teda skoro vůbec. Bydlím v paneláku, mám 2 stolní PC (můj a synův), internet mám od UPC. Ze zásuvky mi kabel vede do modemu Cisco EPC3208, modem mám propojený s Wifi routerem Asus WL-520GC, z routeru mám kabel do svého PC a synův PC se připojuje přes WIFI. Syn má v PC Wifi kartu Wifi ASUS WL-138g V2. Donedávna to fungovalo bez problémů. Pokud vynechám router a zapojím pouze svůj PC na modem, internet mi bez problémů funguje. Pokud zapojím i router, internet nejede. Problém je v tom, že pokud restartuji router, tak internet chvíli jede ale po chvíli (cca 1-2 minuty) zase nejede. Volal jsem samozřejmě na UPC, tam mi řekli, že je všechno v pořádku a že by mohlo docházet k rušení mé Wifi sítě. Něco málo jsem si o tom přečetl a jestli jsem správně hledal a četl, tak jsem se dočetl něco o kanálech. Na synův PC, kde má Wifi kartu jsem nainstaloval program NetSurveyor a zjistil jsem že okolní sítě jedou na jiném kanálu než moje Wifi. V okolí jsou celkem 3 Wifi sítě včetně mé. Má síť jela na kanálu 1, druhá cizí na kanálu 8 a třetí cizí na kanálu 11. Může opravdu docházet k rušení mé Wifi (při zapojení routeru) a kvůli tomu mi nefunguje internet ? Nebo je taky možnost, že by to bylo routerem ? K tomu bych dodal, že už se mi to stalo asi před třemi týdny a pak to po celou dobu zase jelo v pohodě a dnes problém nastal znovu. Nevíte čím by to mohlo být ? Moc děkuji za každou radu.

Předmět Autor Datum
Wifi routerem Asus WL-520GC ... synův PC se připojuje přes WIFI. Syn má v PC Wifi kartu Wifi ASUS WL…
lední brtník 30.10.2012 22:17
lední brtník
Zabezpečení mám nastaveno WPA2, takže sousedi by surfovat neměli :) To že router je starý o tom žádn…
Neregistrovaný 30.10.2012 23:59
Neregistrovaný
Z těch tvých tipů jsem si vybral router TP-LINK TL-WR741ND Lite-N (http://www.alfacomp.cz/php/produc…
Neregistrovaný 31.10.2012 18:41
Neregistrovaný
černé routery dělá snad well. anebo designové kousky od linksys - pozor, mají integrované antény s m…
lední brtník 31.10.2012 18:51
lední brtník
OK, moc díky za radu, koupím teda jen router a půjdu do toho TP-Linku když jsi mi ho doporučil a špa…
Neregistrovaný 31.10.2012 19:06
Neregistrovaný
Takže router jsem koupil, net přes wifi funguje zatím bez problémů, tím pádem k rušení wifi nedocház… poslední
Neregistrovaný 02.11.2012 08:17
Neregistrovaný

Wifi routerem Asus WL-520GC ... synův PC se připojuje přes WIFI. Syn má v PC Wifi kartu Wifi ASUS WL-138g V2

géčkové připojení 22mbit není bůh ví co.
rušení nehrozí, dostatečný odstup je 5 kanálů.
zajímavější problém je, pokud wifi není zabezpečená (wpa, wpa2) a surfují si přes ni sousedi.

Volal jsem samozřejmě na UPC, tam mi řekli, že je všechno v pořádku a že by mohlo docházet k rušení mé Wifi sítě

operátoři upc jsou naprostí debilové, a jejich technici jsou od stejné firmy. co má (teoretické) rušení wifi společného s nepropustnou lan / s celým nefunkčním routerem?

za modemem cisco máš zapojený router - starý pomalý asus. pokud platíš upc připojení ~60mbit, vyhoď asus s dávno odvařeným adaptérem a jdi koupit normální router (wn-220r, tl-wr741nd, zyxel nbg-416n)
jestli máš připojení ještě rychlejší, běž rovnou do gigabitového modelu, bude stačit nejlevnější wr1043nd.

Zabezpečení mám nastaveno WPA2, takže sousedi by surfovat neměli :) To že router je starý o tom žádná, ale do teď fungoval,takže celkem nebyl důvod ho měnit, i rychlost synovi vystačila, ale nevěděl jsem jestli už je v háji, proto ten dotaz. Ještě bych se ale zeptal, mám synovi do PC koupit i jinou Wifi kartu (případně prosím o doporučení jakou) když budu kupovat jiný router ? Rychlost netu mám 30mbit.

Vím, že už to je kravina, ale nebyl by tip na router v černé barvě ? Jak hodím na stůl ten bílý, bude to jak pěst na oko, když tu mám všechno černé :) Ale pokud ne, tak koupím bílý. Moc díky za rady.

Z těch tvých tipů jsem si vybral router TP-LINK TL-WR741ND Lite-N (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 872Z9000R7H)
je sice nejlevnější ale bral jsem to i proto, že wifi kartu jsem vybral stejného výrobce. Nebo mám vzít z těch tvých tipů jiný, je třeba nějaký lepší, kvalitnější ?

Ta stará wifi karta ASUS WL-138g V2 podporuje standart 802.11b/g ale koupený router 802.11b/g/n, takže si myslím, že musím koupit i tu wifi kartu,vybral jsem TP-LINK TL-WN781ND (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 04000000XCD). Je to tak nebo jsem úplně vedle ? Ještě bych se zeptal ohledně těch wifi karet, je nějaký rozdíl když koupím wifi kartu do PCI nebo do PCI-e ? Něco jsem hledal ale ohledně wifi karet jsem k těmto sběrnicím nic nenašel. Díky za radu a odpověď.

černé routery dělá snad well. anebo designové kousky od linksys - pozor, mají integrované antény s malým ziskem, signál za zdí nebude žádná výhra.
kvůli rychlosti připojení 30mbit/s, o kterou se občas doma dělíte, není nutné hned měnit 54g pci kartu. pokud synovi nejde o rychlý přístup na sdílený disk/nas v domácí síti, neměnil bych to.
jestli je mu každý megabit navíc dobrý, ať si natáhne kabel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru