Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rybicky, moly - jak se jich trvale zbavit

Tak jsem nasel dalsi problemek v mem bytecku. Mam tam :-*kamarady takovy ten hmyz ci co to je, prej se tomu rika rybicky. Fakt je, ze to ma rado vodu. Videl jsem to kapku vody chlastat, ale jinak to beha i po stenach. :-*Mozna nejaka inovovana verze. :x:Potrebuju to znicit.:x: Pokud mozno trvale a pri zachovani bytu::). Uz jsem jednu nachytal i na kuchynske lince. Jsem cistotny, umyvat savem atd. ale bohuzel jsou mista, kde se nedostanu snadno a odtud se asi stale znovu a znovu berou? Nevite nekdo co s tim? To same s moly.. ty jdou zase asi z ulice, nebot, zda se mi, mesto docela setri na sekani travy? Pomuze, jak mi poradila jedna divcina poridit si muskatovy kvet do kvetinace ? Pripadne projit se po okoli s motorovkou a kosou?::) Diky za rady.

Předmět Autor Datum
Možná se tomu u vás říká rybičky, nevím. Každopádně u nás rybičky plavou v akváriu či v oleji a po r…
Kurt 12.07.2008 21:21
Kurt
Diky za upresneni - rika se tomu asi stejne, ja to spise spatne pamatoval. A diky aj za odkazy.
pat bez mata 12.07.2008 21:36
pat bez mata
Ad moli) prolez pořádně skříně, nemusí to být mol luční/lesní (či jaký ;-)), ale mol šatní. To jsou…
L-Core 13.07.2008 08:29
L-Core
Moli? Blahopřeju, máte zábavu na hodně dlouho. V první řadě je třeba najít jejich úkryt a zdroj. Čas…
Prasak 13.07.2008 13:42
Prasak
Diky za rady. Ja je bezne vidim priletat oknem... no docetl jsem se na odkazu vyse, ze staci umistit…
pat bez mata 14.07.2008 18:37
pat bez mata
Dobrý večer,zkuste toto: index.php ,mám prověřeno ve svém chovatelském zařízení proti různým příšerk…
Lubomír 14.07.2008 00:58
Lubomír
diky za odpoved, verim, ze muze fungovat, ale todle neeee... uz ten nazev... biokill :-*:x: ..ja puj…
pat bez mata 14.07.2008 18:22
pat bez mata
Na moly, které mají rádi karton, papír, koření, těstoviny a jsou hlavně v kuchyni (=moučné moly) pom…
Netopýr 15.09.2008 15:05
Netopýr
Vlákno ale bylo o "rybičkách", nikoliv o molech. Pokud si domů nosíte z obchodu v mouce svinstvo, s…
veckoo 15.09.2008 15:09
veckoo
Já tento přípravek používám ještě od té doby, co na něm byla nálepka - "pro použití v potravinářském…
Kuree 16.10.2011 22:30
Kuree
Rybičky, autíčka, muňky... To chce jinou poradnu.
Remca 14.07.2008 01:04
Remca
Díky za upozornění. Můžeš poradit kam chodíš s muňkama ty?:-D
Henessy 16.10.2011 22:50
Henessy
Blbouni.. :-D:-D poslední
sHpy00n 16.10.2011 22:55
sHpy00n

Moli? Blahopřeju, máte zábavu na hodně dlouho.
V první řadě je třeba najít jejich úkryt a zdroj. Často si je člověk dotáhne už z obchodu. Máti si je jednou donesla v rejži. Takže otevřít špajz, najít prožraný potraviny a vyhodit. Poličky ve špajzu důkladně vymést a vyčistit, není od věci tam dát "mololapky", jsou to kousky kartonu s lepivým vábidlem, mohli by to mít v drogerii. A samozřejmě každýho mola nemilosrdně pronásledovat a zabít (obvykle pak následuje vymalování stěn, protože po nich zůstane hromada fleků).
Taky prý proti nim pomáhá levandule, máti nasadila do špajzu sušené svazečky této byliny. No, zatím má pokoj.

Diky za rady. Ja je bezne vidim priletat oknem... no docetl jsem se na odkazu vyse, ze staci umistit k satum pomerancove kury v sitce a melo by je to ze satu odehnat.. tak to tam dam jako pojistku, nebo ty levandule. Me ty potvory delaj paseku a deticky v saccich od caju, vlezou i do krabicky z papiru. I na druhem konci v jinem byte v Praze maji tyhle tendence, tak predpokladam, ze to fakt jde z ulic. Zatim to neni nejak extremni, ale je to kazdodenni.

Dobrý večer,zkuste toto: index.php ,mám prověřeno ve svém chovatelském zařízení proti různým příšerkám ,včetně komárů a much,zvířatům krom koček to nevadí,stříkám přímo do budek papouškům na mláďata bez úhony již několik let.Má opravdu dlouhodobý účinek jak uvádějí:puff:

Na moly, které mají rádi karton, papír, koření, těstoviny a jsou hlavně v kuchyni (=moučné moly) pomůže jen jediné: všechny potraviny důkladně utěsnit do skleněných (či jiných) dóz a kořenek - včetně nově koupených v obchodě a poctivě likvidovat volně poletující exempláře. Nejčastěji tyto moly koupíte již z obchodu, nebo se k vám dostanou od sousedů (Vietnamnci?). Izolací problém nevyřešíte, ale budete mít pocit, že potraviny jsou netknuté (placebo). Pokud jsou kontaminované již z obchodu, uvidíte to po pár dnech a nerozleze se to do ostatních potravin. Efekt se objeví cca za 1-2 měsíce, kdy vymizí vetřelci poletující ve vzduchu.

Já tento přípravek používám ještě od té doby, co na něm byla nálepka - "pro použití v potravinářském průmyslu". Stříkám psa, šatnu WC - popřípadě i jiné části bytu.Není cítit a načas přijdete i o pavouky. Bydlíte sami , bez hmyzu. Nedám na něj dopustit, i když jsem je v roce 92 kupovala 1l za 90Kč u veterináře:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru