Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rychlost internetu na prohlížení stránek a používání Skype.

Dobrý podvečer Vážení,
měl bych dotaz ohledně rychlosti připojení k internetu. Plánuji zavést internet prarodičům na "vesnici", našel jsem si, že tamní pokrytí má pár firem,přičemž nejlepší mi přišla společnost SPFree.

Nabízejí dvě rychlosti internetu: 4Mbit/s a 8Mbit/s s rozdílnými cenami, a chci se zeptat, zda-li rychlost 4Mbit/s postačuje na procházení internetových stránek se slušnou rychlostí (včetně načítání videí například - události, zprávy, sportovní spoty,...) a dále pak na používání telefonování přes Skype - v první řadě bohatě stačí pouze hovor, nikoli video přenos.

Zde je uvedeno co společnost nabízí (uvažuji především sazbu 300kč/měsíc):
platby

A tohle mi společnost odpověděla po dotazu na ceny:
Pořizovací náklady na připojení se pohybují kolem 2000-3000Kč podle složitosti instalace a použitých zařízení. V ceně jsou zahrnuty veškeré náklady s provedením instalace. Zařízení po zaplacení přechází do Vašeho vlastnictví. Tarify jsou dva: 300Kč za 1PC rychlost připojení do 4Mbit a 400Kč domácí síť s routerem do 8Mbit. Reálnost připojení v této oblasti je velmi pravděpodobná. Zašlete mi telefoní číslo, můžeme se domluvit na případném zaměření signálu.

Jde mi především o připojení 1PC ideálně za tarif 300 Kč. Pokud to vyhovuje na výše uvedené záležitosti.

Velmi děkuji a přeji hezký zbytek víkendu.:-)

Předmět Autor Datum
Samozřejmě, že to na používání internetu a Skype stačí - ostatně to na těch svých stránkách i píší.…
Kurt 29.05.2011 19:42
Kurt
Díky moc, já si právě nebyl jistý, zda-li ten hlavní popis nemají obecně k oboum (hlavně pak k dražš…
exiton 29.05.2011 19:48
exiton
Ještě ke Skype - mají na stránkách minimální požadavky: Systémové požadavky Počítač s operačním sy…
Kurt 29.05.2011 20:00
Kurt
Tak to mi nedošlo se podívat i na minimální požadavky skypu, to jsem případ. Vidím tedy, ze i na to… poslední
exiton 29.05.2011 20:04
exiton

Samozřejmě, že to na používání internetu a Skype stačí - ostatně to na těch svých stránkách i píší. Problémem může být případné zarušení pásma 2,4GHz, čili možnosti změření signálu rozhodně využijte.

Díky moc, já si právě nebyl jistý, zda-li ten hlavní popis nemají obecně k oboum (hlavně pak k dražšímu) pásmům, jako to známe z reklamních letáků - cena od xx,ale vztahuje se to jen na určitou věc, a odhadnout to neumím. OChranou by jim pak bylo, no samozřejmě to na stránkách píšeme, ale vztahovalo se to pouze k tomu dražšímu tarifu :). Doma mám 10Mb/s tak jsem si rikal ze polovina by pořád měla být slušná. O

Zaměření signálu určitě využijeme, jen jsem chtěl být připraven kdyby bylo toto pásmo v pořádku, tak že bych si řekl rovnou o levnější tarif.

Ještě ke Skype - mají na stránkách minimální požadavky:

Systémové požadavky

Počítač s operačním systémem Windows® XP, Vista nebo 7 ve 32bitové i 64bitové verzi.
Připojení k internetu – nejvhodnější je širokopásmové připojení (GPRS není pro hlasové hovory podporováno).
Reproduktory a mikrofon – integrované nebo samostatné.
Pro hlasové hovory doporučujeme širokopásmové připojení s rychlostí stahování 100 kb/s a odesílání 100 kb/s.
U skupinových videohovorů potřebují všichni účastníci hovoru program Skype 5.0 pro systém Windows nebo Mac nebo vyšší verzi, webovou kameru a alespoň jeden účastník musí mít předplatné skupinových videohovorů. K dosažení co nejlepší kvality hovoru doporučujeme použít vysokorychlostní širokopásmové připojení s rychlostí stahování 4 Mb/s a odesílání 512 kb/s a počítač s procesorem Core 2 Duo 1,8 GHz. Minimálním požadavkem je vysokorychlostní širokopásmové připojení s rychlostí stahování 512 kb/s a odesílání 128 kb/s a počítač s procesorem 1 GHz.

Tak to mi nedošlo se podívat i na minimální požadavky skypu, to jsem případ.

Vidím tedy, ze i na tom "pomalém" netu, poběží skype ve velmi dobré kvalitě. To jsem rád.

Děkuji moc za rady a pomoc, přeji hezky následující týden,a dávám vyřešeno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru