Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost internetu ve stolním PC a NB přes kabel

Dobrý den, jsem běžný uživatel PC a chtěla bych poprosit o radu:

Doma máme internet po kabelu přes router do stolního PC rychlý 80 až 90 Mbps, když propojím kabelem router a NB (Sony Vaio SVE1112M1EW s OS WIN 8), tak mi rychlost internetu kolísá od 10 do 25 Mbps, přes wifi (bezdrátově) je to jen kolem 10 až 15 Mbps a na tabletu Toshiba AT 300 se rychlost naměří kolem 30 Mbps. Bezdrátově to bylo měřené jak na NB tak i na tabletu ve vzdálenosti od 50 cm do 3 m (bylo to jen v rámci pokoje, rozhodně ne přes zeď).
Zkoušela jsem NB vzít do práce a na měřila jsem na stolním PC, na NB kabelem i bezdrátově vždy kolem 6 Mbps (ale nevím kolik máme podle smlouvy mít, což je ale celkem asi jedno, když ty rychlosti jsou vyrovnané).
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné rychlost v NB nějak nastavit, ev. co je možné v NB nastavit tak, aby byl internet v NB rychlejší. V NB je k připojení Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter.
Pán, který nám internet instaloval (měnili jsme dodavatele služeb), tak na NB měl 50 Mbps (měl OS Win 7).
Je mi jasné, že přes wifi nedosáhnu rychlosti jako na kabeliu, ale ta rychlost se sníží o více jak polovinu, tak se mi to nezdá a hlavně je to i po kabelu nižší.
Děkuji za jakoukoli radu či postřeh. Helena

Předmět Autor Datum
dost často je na vině nějaký firewall (alias security balík).
touchwood 14.01.2014 14:07
touchwood
firewal mám vypnutý..nevím co jiného bych měla přenastavit či vypnout....teď jsem zkoušela vypnout i… poslední
Heluchap 14.01.2014 14:44
Heluchap

firewal mám vypnutý..nevím co jiného bych měla přenastavit či vypnout....teď jsem zkoušela vypnout i antivir a rychlost byla stejná jako se zapnutým antivirem...a dokonce rychlost byla rychlejší přes wifi (cca 25 Mbps) než přes kabel (cca 15- 20 Mbps - Kabel je nový a stolní PC vypnuto).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru