Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychlost internetu vs. stromy?

Dobrý den, poslední dobou mám problémy z Rychlostí internetu. Docela hodně kolísá a blbne... obrátili jsme se na našeho poskytovatele teranet.cz kde nám po týdením každodením volání přijeli vyměnit anténu na silnější a řekni, že přibývá sousedů z jejich inetrnetem a jsme dál než oni tak nám to slábne. Dali nám silnější anténu a možná se to zlepšilo... ale často to nejde ani polovinu toho co by mělo... Říkali že za to mužou třeba i stromy... které brání v signálu... Problém ale je že někdy to naměří těch 7MB které máme mít... takže nechápu proč by to měli být stromy když to někdy jde... a šlo do až do těď 2roky vpohodě.... Chci se tedy zeptat jestli stromy na tohle mužou mít vliv aby se rychlost takhle měnila ? děkuji.

Předmět Autor Datum
ano, je to možné.
touchwood 30.07.2013 13:54
touchwood
A jak si mám vysvětlit to že ty stromy tam stojí pořád stejně a 3hodiny je internet 1mb a pak další…
Crack 30.07.2013 14:07
Crack
vysvětluj si to podstatou šíření elektromagnetického vlnění. Pokud by tě to zajímalo, strom sice sto…
touchwood 30.07.2013 14:16
touchwood
Ony tolik nevadí stromy samotné, ale voda v nich a na nich, takže záleží i na počasí (déšť, vlhkost…
brain_overflow 30.07.2013 14:23
brain_overflow
Aha.. dobře děkuji moc za odpověď :)
Crack 30.07.2013 14:32
Crack
Problem je to wifi. To je totiz technologia, ktora je navrhovana do vutorneho prostredia a nie do ex…
KiloViktor 30.07.2013 14:44
KiloViktor
Pokud se nepletu, bylo to navrzeno za druhe valky pro ovladani torped pod vodou.
Visitor 30.07.2013 16:25
Visitor
Myslim, ze aj wiki by ti prezradila kedy bola vydana specifikacia fyzickej vrstvy wifi (802.11) na k…
KiloViktor 30.07.2013 17:10
KiloViktor
"že přibývá sousedů", no jo, sousedi sú doma - net ide pomaly, sousedi čumí na telku, alebo nie sú d… poslední
pme 30.07.2013 18:44
pme

vysvětluj si to podstatou šíření elektromagnetického vlnění. Pokud by tě to zajímalo, strom sice stojí stále na jednom místě, ale to neznamená, že jeho vlastnosti s ohledem na elmag. vlnění jsou stále stejné.

Jinak netvrdím, že to je stromem/stromy, ty ses ptal na to, zda to stromy mohou ovlivňovat, což bezpochyby mohou, a to dynamicky.

Ony tolik nevadí stromy samotné, ale voda v nich a na nich, takže záleží i na počasí (déšť, vlhkost a buhvíco ještě ovlivňuje činnost stromů). Také to nemusí být jen tyhle stromy v přímé viditelnosti, ale i další překážky v tzv. fresnelově zóně. Velký vliv na rychlost může mít i činnost dalších klientů v síti a rušení od jiných vysílačů.

Problem je to wifi. To je totiz technologia, ktora je navrhovana do vutorneho prostredia a nie do exterieru. Ano, pouziva sa z jednoducheho dovodu: je lacna... Jedina spravna technologia bezdratoveho prenosu, ktora zvladne aj 300 klientov na jedno AP a to bez velkych latencii je WiMax. To je bohuzial aspon 5x drahsie, preto to skoro nikto neponuka. S wifi je to striedavo-oblacno. Niekedy to ide a niekedy to nejde.

Myslim, ze aj wiki by ti prezradila kedy bola vydana specifikacia fyzickej vrstvy wifi (802.11) na ktorom je to bytostne zavisle. Pracuje to totiz podla tejto specifikacie. Ovladacom torped by sa ti cez wifi nepodarilo preniest ani jeden bit. Alebo sa mylim ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru