Avatar uživatele
anonym

Rómeo a Julie. Adam a Eva. Jaké vidíte ostatní páry z reality nebo historie, které se bezmezně milovaly?

Mě napadá např.

Jejich vztah tenkrát vyvolal doslova senzaci. Kvůli jejich mimomanželskému
vztahu se v médiích ve velkém diskutovalo o morálce, do které se zapojil i Vatikán a americký Kongres. Určitě i díky této kampani se z velkofilmu Kleopatra stal fenomén.

Manželství to bylo divoké. Taylorová s Burtonem utráceli milióny za kožešiny, obrazy, oblečení, alkohol a diamanty. Tři velkolepé – 33,19karátový (6,638 g) Krupp diamant, 69,42karátový (13,884 g) Taylor-Burton Diamond a 50karátový (10 g) La Peregrina Pearl daroval Richard Elizabeth.

Ve filmu Písečný ptáček (1963)

FOTO: Profimedia.cz

Ani o herecké příležitosti neměli nouzi. Filmoví producenti se předháněli v nabídkách, protože chtěli profitovat ze skandálu Taylorová–Burton. Během svého manželství spolu Elizabeth a Richard hráli v jedenácti filmech. Nejúspěšnějším z nich je snímek Kdo se bojí Virginie Woolfové, za který Elizabeth získala dalšího Oscara. Jejich manželské hádky, jízlivosti a zlomyslnosti v něm vypadaly natolik reálně, že si lidé kladli otázku, zda to vůbec ještě hrají.

Režisér a producent tohoto filmu Mike Nichols tenkrát říkal, že ho neustále překvapuje flexibilita a talent manželského páru, jehož herectví bylo podle něj založeno na spolupráci a láskyplnosti.

Kleopatra a Markus Antonius (1963)

FOTO: Profimedia.cz

Natočili spolu například také Zkrocení zlé ženy s režisérem Frankem Zeffirellim, posledním společným filmem byl v roce 1973 televizní snímek Jeho rozvod, její rozvod. Ten jako by předznamenal jejich skutečný rozvod, jenž přišel o rok později.

Nedokázali žít spolu, ale ani bez sebe. Po necelém roce se opět vzali, tentokrát však manželství vydrželo jen devět měsíců.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2335 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Petr a Lucie, R. Rolland, Tristan a Isolda – rytířský epos, Odysseus a Penelope – Homérovy eposy, Pavel a Ester – J. Otčenášek,
Scarlett O’Hara a Rhett Buttler – Margaret Mitchell atd.

Neuvádím díla, ale jen autory, v nichž se postavy objevily. Nešlo vždy o snadnou lásku..

Uvedu např. Scarlett a Rhetta – Scarlet šíleně miluje Ashleyho, svého kamaráta z dětství.

Když se ožení se sestřenicí Melanií, Scarlett si vezme jejího bratra. Ten velmi brzy zahyne ve válce a mladá vdova kvůli tomu, aby měla peníze na rodinnou farmu, odvede sestře postaršího ženicha.

Když zemře i ten, vdá se kvůli majetku za buřiče Rhetta Butlera, jehož mnozí odsuzují. Netuší, že on ji celou dobu miluje. Když to Scarlett pozná a zjistí, že manžel je pro ni velmi důležitý, jejich vztah je v krizi a zklamaný Rhett odchází.

Současné milenecké páry, které nejsou z literatury, jdou mimo mě. Většinou jde o skandály, nebo střídání parnterů, takže je to jejichj problém.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ahold

Antonius a Kleopatra, Othelo a Desdemona, Koptík a Brzobohatá-Gregorová. 😁

Upravil/a: ahold

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Gaius Kaligula a jeho ségra!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek