Avatar uživatele
Kepler

S kterým dalším tvrzením ve článku nesouhlasíte?

https://www.sez­namzpravy.cz/cla­nek/bylo-za-komunistu-lip-zjistili-jsme-prekvapiva-fakta-a-cisla-46277?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

„Největším problémem bylo, že nebylo kvalitní zboží“, tvrdí pan Svoboda. Docela jsem se zasmál, zvláště když pomyslím na kvalitu dnešních potravin, praček, ledniček apod. Můžeme snad jen konstantovat, že toho zboží byl dřív nedostatak.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Dochy před 2190 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nesouhlasím s celým. Podobné, populistické, tendenční články nemají žádnou hodnotu. Jde pouze o to jak oblbnout lidi a nebo se zalíbit těm nahoře. Všichni víme, jak je statistika zkreslující. Všichni se mají dobře podle průměrného platu. Mělo by být v článku i uvedeno kolik běžných pracujících ve fabrikách a kolik důchodců dosahuje na průměrný příjem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kryšpín

Je zapotřebí mladoše nabudit jaká byla nouze, rovněž je zapotřebí také připomenout, že před sto lety se převážně cestovalo s koňským povozem a chodilo se do lesa na šišky, rovněž byl nedostatek čínského kvalitního zboží a Československo nemělo žádné dálnice, cyklostesky, eurodotace a.p..

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Takovéto porovnání si strčte za klobouk.

Do porovnání dejte : na př.

  • ceny družstevních bytů a nájmů a státních nájmů!!!
  • nenávratné „půjčky“ na výstavbu nových domků, či družstevních podílů
  • novomanželské" půjčky"
  • učební pomůcky a učebnice zdarma
  • „dělnické“ jízdné
  • již jsem psal o dotacích do dětského oblečení
  • a desítky dalších komodit dotovaných státem

Toto a další desítky výhod poskytovaných státem všem!!! si nezapomeňte zahrnout do porovnávání.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

S obsahem článku lze bez nějakých podstatných výhrad souhlasit. Jeho vadou je, že nynější stav srovnává s dobou těsně před revolucí. Naopak ze židle mě zvedají názory a vyjádření Mosoje. Jsme asi spolu stejně staří, ale na rozdíl ode mě zřejmě neprožil ani:

  • éru kolektivizace zemědělství kdy nejen naše rodina dobrovolně/povinně přišla o celé hospodářství /stroje, zvířata, chlévy/. Přitom otec už v padesátých létech používal samovaz, výfukovou řezačku apod., a ve stájích měla zvířata k dispozici napáječky
  • dobu kdy coby vykořisťovatel dvou učňů přišel o celou živnost vč. prodejny /mistr řeznický a uzenářský/,
  • už vůbec nepocítil vůli proletářů, že jsem v roce 1964 musel výlučně jít studovat zemědělskou technickou školu a po jejím dokončení /ekonomika zemědělství/ mně bylo nabídnuto místo závozníka na traktoru,
  • důsledek mé mladické naivity kdy jsem na jaře 1968 vlezl ke komunistům a v roce 1970 si nechal zrušit členství. O tomto počinu měly v životopise poznámku s vykřičníkem ještě obě naše dcery.

Proti jeho zmiňovaným výhodám za držhubné pak připomínám např. téměř 250 poprav politických vězňů a smrt dvou mladých lidí z rukou milicionářů 21. srpna 1969 v Brně.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Mosoji, zdarma nebylo nic. Pěkně jsme si to předplatili na daních, stejně jako cenově dotované produkty. Proto jsme měli za komančů kulové. To ty ale zřejmě nikdy nepochopíš.

před 2190 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Jenom ty chceš něco zadarmo, já ne!

před 2190 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
mosoj

Jestli jsi neměl nic ty , tvoje umění a věc. Já si na př. postavil domek a nijak jsem nestrádal. Auto jsem měl též. Vydělal jsem si na něj se ženou bez půjčky a při tom jsem stavěl svépomocí. Na domek jsem dostal 50000 nenávratné půjčky. Stavební náklady nepřesáhly 200 000. Takže 1/4 jsem dostal a nejenom já, od státu. Jenom ty nic. Není to divné?
Jenom bych chtěl všechny ujistit, že jsem nikdy v KSČ nebyl ani v SSM.
Komunisté mně měli za nepřítele a ostatní moji spolupracovníci mně přezdívali advokát chudých. Několikrát jsem se soudil s fabrikou.
Vlastním lustrační osvědčení z roku 1992!!!
Přesto tě mám za sebestředného, neobjektivního fanatika.
Negativ dnešní doby, je víc než pozitiv.

před 2190 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Bohužel většina tvrzení jsou holá fakta, se kterými nelze diskutovat. Osobní názory zde nemají místo.

před 2190 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek