Avatar uživatele
lumici27

S manželem se rozvadime,neplatí své půjčky,svou za manželství,můžou je vymáhat po mě?

V srpnu jsem podala žádost o rozvod,doteď se řešil syn,ted jsem zjistila že neplatí své půjčky co si vzal za manželství,já ve smlouvách nefiguruji,teď ho nahání už exekuční komise nebo něco takového,můžou to vymáhat po mě??Když by došlo na exekuci na mě,bydlím u rodičů kde mám nájemní xsmlouvu na jednu místnost,půjdou exekutoři jen do té místnosti nebo mohou zabavit i majetek mych rodičů??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4816 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Michal Kole

Bohužel může Váš exekutor navštívit a zabavit i vaše věci, protože patří do manželství

Exekutor může navštívit jakýkoliv prostor, kde se DOMNÍVÁ, že máte svoje věci. Pokud bude mít exekutor velkou fantazii, tak může může se domnívat, že máte své věci u sousedů, pokud se dozví, že je často navštěvujete.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Fidel

Dobrý den, v zásadě zde máme dvě otázky. První z nich, zda jste spoludlužník či nikoliv. Jde o to, zda si váš manžel vzal půjčky, resp. úvěry, před uzařením manželství nebo po uzavření manželsví. Pokud si je vzal po uzavření manželství a odpovídaly by vašim přiměřeným majetkovým poměrům, byla byste spoludlužník a exekutor by na vás přijít mohl. Pokud však váš manžel si vzal úvěr za trvání manželsví, který by přesahoval vaše přiměřené poměry, nebudete spoludlužník a ničeho se bát nemusíte. Jen pro vaši představu – pokud budete bydlet v nájemním bytě, mít rodinný rozpočet 16.000 měsíčně a manžel si půjčí tři miliony korun, zřejmě by tato částka neodpovídala přiměřeným poměrům vaší domácnosti. Kdežto ale úvěr na pračku by odpovídal (což znamená, že byste byla dlužník taky bez ohledu na to, jestli ve smlouvě uvedená jste nebo ne). Co se týče exekutora, viz výše a ještě bych dodal, že v případě, že by zabavili majetek i vašich rodičů, musí vaši rodiče podat k příslušnému soudu excindační (vylučovací) žalobu, ve které uvedou, že chtějí vyloučit z výkonu rozhodnutí (exekuce) ten a ten majetek, protože patří mně a jako důkaz uvadím to a to (pokud nemáte účtenky, stačí i fotografie či svědectví)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek