Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno S novým hardiskem se mi při startu zobrazuje nějaká informace - proč ?

Hezký den přeji. Pořídil jsem si nový hardisk Seagate Barracuda 7200.12 s rozhraním SATA 6Gb/s. Zapojil správně v základní desce do SATA 6Gb/s a vše funguje jak má. Dříve jsem měl jiné hardisky vždy SATA 3Gb a od teď co je v pc jako master tento, mi při startu naskakuje na víc chvilku na obrazovce nějaká hláška. Chtěl bych se zeptat, jestli tím , že mám tento hardisk se automaticky při startu pc tato hláška běžně zobrauje a vše je jinak vpořádku, anebo mám třeba někde něco v biosu přenastavit, anebo je možno se té hlášky snad i nějak zbavit, protože ji zrovna nepotřebuji vidět při každém startu počítače ? Hardisk komunikuje přes Marvell 91xx sata controler - ovladač je nainstalován. Zde odkaz na foto a zmíněnou informaci jež je zobrazena - vlevo po startu, vpravo stisknu-li nabízenou volbu ctrl+m
děkuji předem za případné vysvětlení situace. http://imageshack.us/photo/my-images/163/discp.jpg /

Předmět Autor Datum
Nic špatného na té obrazovce nevidím, je to normální POST integrovaného SATA 6Gb/s řadiče. Možná by…
host 12.06.2011 00:19
host
Jasný, já jen nevim, jestli když dřív se s jinýmy hardisky nic takového nezobrazovalo, jestli to je…
Tuky 12.06.2011 00:27
Tuky
Třeba by to zmizelo, kdybys v BIOSu našel něco jako Onboard Devices Configuration a ten controller t…
karel 12.06.2011 00:22
karel
Onboard Devices Configuration vypnou Marvell controller nelze, jak ho vypnu, tak mi nenaběhne pc s t…
Tuky 12.06.2011 00:40
Tuky
je to preto lebo sata6GB/s disk je inicializovaný priamo radičom marwell ,disky s pomalším rozhraním…
audax 12.06.2011 03:26
audax
ok, díky za vysvětlení, přeji krásný den všem poslední
Tuky 12.06.2011 08:49
Tuky

Jasný, já jen nevim, jestli když dřív se s jinýmy hardisky nic takového nezobrazovalo, jestli to je normální, že teď po každym startu pc se tohle ukáže na chvíli a případně tedy, zda se něco nemá v biosu poladit a pak by windows třeba nabíhalo bez toho. Ale taky to je třeba prostě normální, že se to ukáže, já nevim, proč se to s tim 6/GB/s hardiskem začalo zobrazovat ?

Onboard Devices Configuration vypnou Marvell controller nelze, jak ho vypnu, tak mi nenaběhne pc s tím, že mám zvolit zařízení k bootování a následně když jdu do biosu, tak to hardisk vůbec nedetekuje. Musim Marvell zase zapnout a pak to běží. Marvel se dá vypnout/pak mi nenaběhne pc/, nebo mít v IDE, /vše maká/, anebo AHCI, windows začne nabíhat tak 10 vteřin a modrá smrt-restart. Ok ono vše maká, tak to nechám tak, já byl jen zvědavej, proč se to teď ukazuje a případně, zda se nemá něco ladit.

je to preto lebo sata6GB/s disk je inicializovaný priamo radičom marwell ,disky s pomalším rozhraním sú inicializované natívne ako štandartné disky cez bios int13 služby a nepotrebujú inicializáciu sata6GB/s režimu z marvell radiča,je to úplne normálny priebeh štartu pc a zobrazenia post bios obrazoviek,nič nenormálne tam nehladaj....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru