Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SEAT Leon Mk2 - nešel zabouchnout kufr, po roce znova

Zdravím,
rodiče mají druhou generaci Leona 1.8 TSI DSG po faceliftu (necelé 4 roky starý), s autem jsou moc spokojení, bohužel má jednu mouchu. Minulý rok 3. listopadu nešel z ničeho nic zabouchnout kufr, po zabouchnutí se pouze "přibouchnul", při pokusu o dotlačení do zamčené polohy se začal motorek bránit zvukem "r-r-r-r-r". Je to tam udělané přes nějaký motorek, logo sloužící k otevření jde vyklopit hrozně lehce a tu práci zatáhnutí za nějakou páčku udělá motorek, je i slyšet. Auto jsme dali do servisu, je tam nějaké lanko, to se uvolnilo a poničil se mikrospínač toho odklopení loga pro otevření kufru. Autu byly skoro 3 roky, tak dejme tomu, že se tohle může stát. Problém je, že uplynul přesně rok a letos 4. listopadu máme úplně stejný problém.
Jde o domácího opečovávaného garážovaného miláčka s prvotřídním zacházením a nájezdem kolem 10 000 km ročně. Máme takovou strašnou smůlu, nebo na služebních Leonech s hrubým zacházením probíhá výměna motorku po dvou měsících?

Předmět Autor Datum
Mám auto jiné značky. Víko kufru se zabouchne, když ho pustím z poměrně malé výšky. Když se nezabouc…
Yarda 06.11.2013 16:18
Yarda
Kéž by. Bohužel, kufr je prázdný, těsnění sedí. On jde zabouchnout, ale v ten moment začne "vrčet" a…
Potkan007 06.11.2013 20:18
Potkan007
Určitě máte nějaký jiný systém než já. Mně se zase nedávno nechtěly dveře držet zavřené. Tak jsem na…
Yarda 06.11.2013 21:17
Yarda
Na Seat forum je o tom zmínka - závada v mikrospínači, nevychytaná moucha. Nepomohlo by viewtopic.ph… poslední
kejki 07.11.2013 09:36
kejki

Mám auto jiné značky. Víko kufru se zabouchne, když ho pustím z poměrně malé výšky. Když se nezabouchne (a musel bych použít hrubou sílu), zkontroluji, kde se zase při vykládání zavazadel vyndalo profilované gumové těsnění z plechového rantlu. Zatím vždy pomohlo, že jsem to těsnění srovnal. Není to i váš problém?

Určitě máte nějaký jiný systém než já. Mně se zase nedávno nechtěly dveře držet zavřené. Tak jsem na to nějakou dobu koukal, šťouchal do toho prstem, zjistil jsem, že při zabouchnutí vyleze takový čudlík a dveře zajistí v zavřené poloze. A ten čudlík občas nevylezl. Tak jsem ten mechanismus přimazal mazacím sprejem a od té doby zavírání zase funguje - ťuk ťuk ťuk na dřevo. Představuji si, že tam máte nějaký motorek co když se detekuje zavřené víko, tak to víko nějak přitáhne, ale pokud to víko mezitím odskočí, tak se nemá co přitáhnout a asi ani od čeho vypnout ten motorek. Požádal bych vás o nějaké fotky toho mechanismu co to dělá nebo nedělá, ale stejně bych tomu nerozuměl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru