Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SMART: 191 G-Sense_Error_Rate

Ahoj, zajímalo by mě, jak citlivé jsou senzory v HDD (jak silné otřesy dokáží zaznamenat a jestli náhodou nejsou předimenzované- že 191 zvýší i při malém otřesu, který se HDDnení nebezpečný). Protože jsem si všiml, že hodnota(disk v rámečku) se zvýšila i při dost jemné manipulaci- dokonce při jemném posuvu v rovině stolu ( kde odpadne efekt "položení").
Pokud by takhle malé nárazy ohrožovaly HDD, pak se bojím, že v dřevních dobách kdy jsem měl plotnový disk, by nepřežil, protože jen pouhé přenášení notebooku senzor určitě zaznamená.

Dál Je normální, že disk má po 4 hodinách kopírování teplotu 44°C? Jde aspoň trochu přibližně říct, která teplota pro HDD je ještě bezpečná, a která už ne (závisí také na délce vystavení v té teplotě)?

Předmět Autor Datum
Ta teplota je (v notebooku) OK. Treshold pre parkovanie podla G cidla zavisi od firmware, cidlo sam… poslední
MM.. 23.10.2013 12:09
MM..

Ta teplota je (v notebooku) OK.

Treshold pre parkovanie podla G cidla zavisi od firmware, cidlo samotne o tom nerozhoduje. Ale nie som si isty ci to "error rate" je to co si myslis ze je, ono to skor podla mna znamena chyba citania kvoli pretazeniu, t.j. ked s tym manipulujes a netrafilo sa to na stopu tak to zvysi hodnotu. Ale nie som si isty co to znamena, vyrobca tam moze ratat co chce. Nejaky ppis najdes googlenim napr. 9126
Mas s diskom nejaky problem, alebo co riesis a preco sledujes furt tie smart hodnoty? Vypni ten smart nezmysel a vobec si to nevsimaj. Ked zdochne tak zdochne, pozeranim smart hodnot tomu nezabranis.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru