Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD disk, all in one PC, dokovací stanice, OS

Dobrý den,

Ráda bych do svých dvou počítačů nějakým způsobem implementovala SSD disk, nejlépe nějakou cenově dostupnou verzi (řekněme do 3 000 Kč). Ovšem nerada bych se zbavovala pevného disku, který v nich již je, kvůli ztrátě kapacity (v jednom mám 500 GB a v druhé 1 TB a vůči např 120 GB by to byla škoda). Hlavně bych na ten SSD disk chtěla instalovat OS, aby běžel rychleji.

Tak a problém je v tom, že u notebooku jsem zjistila, že druhý disk lze instalovat místo CD/DVD mechaniky, ale o all in one PC není nikde ani zmínka. Při průzkumu jsem narazila na dokovací stanice pro SSD a HDD disky s možností připojení přes eSATA, což by měla být obdoba způsobu, jakým je disk připojen uvnitř počítače? Pokud jsem to tedy dobře pochopila.

Takže můj dotaz je, jestli bude SSD disk při připojení přes dokovací stanici fungovat stejně dobře, jako kdyby byl namontován uvnitř počítače, příp. je tuto situaci u all in one PC možné řešit i jinak? Jde mi hlavně o ten OS, jestli není totální "hovadina" ho instalovat na disk připojený externě.

Předem děkuji za jakoukoli odpověď a neukřižunte mě, pokud jsem jakožto totální laik vymyslela pitomost :)

Děkuji,

L.

Předmět Autor Datum
Pokud na tom disku ma byt operacni system, pak bych zvolil reseni: SSD disk bych dal dovnitr misto k…
Jan Fiala 02.02.2013 08:36
Jan Fiala
Pokud chceš dát do notebooku SSD disk, tak ho dej určitě do pozice klasického disku. Kolikrát to býv… poslední
MKzB 02.02.2013 09:30
MKzB

Pokud chceš dát do notebooku SSD disk, tak ho dej určitě do pozice klasického disku. Kolikrát to bývá tak, že HDD je v notebooku připojen přes rozhranní SATA3, ale eSATA a DVD jen přes pomalejší SATA2 (nebo jiný poměr.)

Pokud používáš optickou mechaniku jednou za uherský rok, tak by bylo jednodušší pořídit externí mechaniku a disk dát do pozice pro interní optickou mechaniku za použití Multibay redukce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru