Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Operace byla zrušena z důvodu omezení platných pro tento počítač. Obraťte se na správce systému"

Nevíte, co se mi mohlo stát? V textovém souboru Word mám u některých texťáků hypertextové odkazy, které mi normálně fungovaly. Teď když si chci vyvolat tento odkaz, vypíše mi tuto hlášku "Operace byla zrušena z důvodu omezení platných pro tento počítač. Obraťte se na správce systému". Nic jsem nepřestavovala, ani na PC, ani ve Wordu. Není to až takový problém, akorát odkazy na soubory v textu musím složitě vyhledávat podle jejich umístění. Neděje se ale něco se systémem? Spustila jsem totiž pro jistotu SuperAntiSpyware a ten mi tam našel nějaké podezřelé soubory a i nějaké 3 "trojany". Dala jsem to zlikvidovat, situace stejná, ale můžu ještě tomu PC věřit, nebo si raději nechat WinXP přeinstalovat. Pokud to s bezpečností systému nemá nic společného, nevíte, jak navrátit ty omezení zpět?

děkuji za radu

Předmět Autor Datum
ak sa tato chyba vyskytla v Outlooku, tak Microsoft poskytol tento navod na opravu: cs
stano2000 23.08.2012 11:15
stano2000
Outlok nepoužívám, takže ani nevím jak vyzkoušet. Mě to dělalo v textovém dokumentu WORD. Nakonec js…
Regina 23.08.2012 12:56
Regina
ano je to normálne,systém pri tvorbe bodu obnovenia zálohuje presne ten stav systému,ktorý je v okam…
audax 23.08.2012 13:40
audax
No tak proč mi zůstala ta samotná obálka a v ní soubor se češtinou a textový soubor s popisem. To js…
Regina 23.08.2012 16:53
Regina
body obnovení se týkají instalovaného systému, ne tvých stažených / nakopírovaných / editovaných sou…
lední brtník 23.08.2012 18:16
lední brtník
Můžu tedy nějak vypnout tu "stínovou kopii souborů". Nechci totiž aby mi to přepisovalo obsah mých s…
Regina 23.08.2012 20:00
Regina
Ještě snad jen doplním, tu složku si nevytvořil systém, ale já. Umístila jsem ji na disk D: a a ty 3…
Regina 23.08.2012 20:05
Regina
máš xp, je to ok. obnova systému (tzv. body obnovení) se týká jen systému + do učité míry nainstalov…
lední brtník 23.08.2012 21:11
lední brtník
Dík "Brtniku" za rady. Budu se jimi řídit a vyzkouším, akorát nevím jak zapnout zobrazování přípon s…
Regina 24.08.2012 07:50
Regina
Snad stačilo do Google napsat zapnout zobrazování přípon souborů a na prvním odkazu si to přečíst, j… poslední
karel 24.08.2012 07:54
karel

Outlok nepoužívám, takže ani nevím jak vyzkoušet. Mě to dělalo v textovém dokumentu WORD. Nakonec jsem to už vyřešila tak, že jsem postupně vrácela bod obnovy a jak "na potvoru" to zabralo až na nejstarší bod obnovení. Co mě ale při tom překvapilo ještě víc, tak to je toto:
Pro otestování jsem si stáhla vychvalovaný program SuperAntiSpyware. Uložila jsem si ho do složky a přidala tam ztaženou češtinu a popis ve Wordu. Po každém bodu obnovení, jsem tam ten instalační exe-soubor (18,2MB) neměla. Zůstal tam jen ten souborek s češtinou a textový dokument Word s popisem. Ten instalační soubor mi vždy zmizel i ze složky kde se mi ukládají stažené soubory z internetu. Je to normální? Myslela jsem, že mi zmiznou různé nainstalované programy, změní se mi nastavení PC atd., ale že mi ze složek zmiznou soubory, to jsem nečekala. Po každém bodě návratu jsem si musela vždy stáhnout SuperAntiSpyware.exe znova ( pro jistotu jsem to stahovala pokaždé z jiné stránky (slunečnice, stahuj, Chip), ale výsledek vždy stejný - po bodu obnovení v žádné složce exe soubor SuperAntiSpyware nebyl (ani v koši).
Dokáže to někdo vysvětlit? Jak si mám teď tu instalačku SuperAntiSpyware.exe uložit, aby se mi neztratila?

děkuji

ano je to normálne,systém pri tvorbe bodu obnovenia zálohuje presne ten stav systému,ktorý je v okamihu automatickej tvorby bodu obnovenia,takže dôjde k strate všetkého,čo sa v počítači nenachádza v tom okamihu,keď je bod obnovenia vytvorený,takže to,čo sa stiahne po vytvorení bodu obnovenia v zálohe nieje,zachová sa to jedine,pokial si bod obnovenia vytvoríte manuálne ako poistku napr.pred inštaláciou nejakého programu...pokial si chcete uložiť inštalačku,treba stiahnutý súbor uložiť do zložky documents,ten obvykle nieje zahrnutý do čistiaceho a obnovovacieho procesu,kôš,downloads,súbory uložené na ploche a podobné zložky sa obnovením systému zmazávajú a ich obsah sa nearchivuje do bodov obnovení,takže počas obnovenia obvykle dochádza k strate všetkého,čo je tam dočasne uložené

No tak proč mi zůstala ta samotná obálka a v ní soubor se češtinou a textový soubor s popisem. To jsem si stáhla v té samé době, jako samotný instal. exe. Vytvořila složku a hodila to do ní najednou. Víte jde mi o to, že bod obnovení, používám častěji a ještě častěji vytvářím nové textové soubory ve WORD a EXCEL a nikdy jsem si nevšimla, že by se mi něco ztratilo. To by totiž byla pro mne hotová katastrofa, to ať mi raději odejde systém. Přeinstaluji a o nic moc nejde. Teď už budu raději zálohovat, zálohovat a zálohovat. Jo a navíc ta složka nebyla na systémovém disku, ale na disku D: (to ale asi nemá vliv)

body obnovení se týkají instalovaného systému, ne tvých stažených / nakopírovaných / editovaných souborů.
ale je pravda, že systém umí stínovou kopii souborů. v xp je utajená, ve w7 už to systém nabízí. časem bude obnova systému a obnova verzí uživatelských dat pod jednou společnou nabídkou.

Můžu tedy nějak vypnout tu "stínovou kopii souborů". Nechci totiž aby mi to přepisovalo obsah mých složek (záloh na PC), ale jen jak píšeš ty instalované programy (systémové složky) a nastavení PC. Toto se mi právě stalo poprvé. Nebo jsem si toho nevšimla, ale to je malá pravděpodobnost. V příloze posílám obsah inkriminované složky a červeně je orámován soubor, který se po obnovení vždy ztratí, ostatní 2 zůstanou, přito jsem je do složky vsunula dá se napsat současně). Já už šílím z těch záloh. Nechtěla bych zálohovat každý den alespoň na 2 další media. PC již věřit moc nemůžu a záloha na jednom Flash disku už mi nepřipadá bezpečná (jednou mi už Flash disk umřel bez jakéhokoli varováni).
Prosím, něco pozitivního, neboď na mně už jde nějaká "paranoa"

děkuji

máš xp, je to ok. obnova systému (tzv. body obnovení) se týká jen systému + do učité míry nainstalovaných aplikací.
jestli ti záhadně mizí data, přestaň používat průzkumník, odviruj a odspywaruj, přestaň používat veškeré čističe čehokoli, a zapni si zobrazování přípon souborů.
jestli to orámované je instalátor, je možné že ho program po nainstalování sám maže.

Já už šílím z těch záloh

předchozí dlouhé slohovky jsem nečetl, jen mě fascinuje mít adresář nazvaný datem, a v něm znovu zkopírované všechny instalačky. wtf?
stažené instalačky (aplikace_setup.exe apod.) nech hromadit třeba v d:\instal, nainstalované aplikace se samy fouknou do c:\program files.
a co se neinstaluje, jen rozbaluje či kopíruje, nahaž do nějakého rozumného společného adresáře.

PC již věřit moc nemůžu

to bude tím samoadminem...

a záloha na jednom Flash disku už mi nepřipadá bezpečná (jednou mi už Flash disk umřel bez jakéhokoli varováni)

...co vytahuje flashky bez odpojení - zákonitě musí odejít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru