Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolne premisteni ikonek na plose po odhlaseni z uctu.

Ahoj,

potreboval bych poradit s par vecmav XP. Resim to uz nejakou dobu a nikde jsem nenasel funkcni reseni.
- Po prepnuti z meho admin uctu na ucet jineho (omezeneho) uzivatele, se pravidelne stavalo, ze po odhlaseni z omezeneho uctu a navratu zpet do hlavniho, se zmenila hloubka barev na 16b. Nevim doted proc, ale samo se to asi ustalilo, za posledni dva dny je klid. Pokud by nekdo vedel co a proc to dela, tak dejte vedet.

- Druha vec trva stale dal a uz toho zacinam mit plne zuby, protoze me nebavi porad hledat ikonky po plose a premistovat je zpet. Po stejne procedure(odhlaseni, prihlaseni do jineho uctu, navrat do hlavniho) se v hlavnim uctu prestehuji ikonky, ktere mam na plose, naprosto nelogicky a pokazde jiny pocet a jine ikonky. 100% aktivitu vykatuje ikonka kose, upm, regtoy a revouninstaleru. Ty jsou vzdycky na jinem miste, ale stehuji se na stejna mista. Pak je par jinych, ktere se stehuji kamkoli k leve strane a pokazde na jine volne misto. Nevite nekdo co s tim?
Rozliseni mam nastaveno samozrejme v obou uctech stejne, stejne tak pocet barev. Nemam zapnuto "rovnat automaticky". Musim mit zapnuto "rovnat k mrizce", protoze se spodni rada ikonek zacala chovat jaksi divne a nesla dole zarovnat, porad se dostavala pulkou pod spodni modrou listu. Nevite nekdo co s tim?

Předmět Autor Datum
Rozlišení a barevná hloubka nejsou v XP defaultně rozdílné pro různé uživatele a bez programu třetí…
Vladimir 05.01.2009 19:17
Vladimir
Aha, to jsem nevedel. Me to jen tak napadlo, kdyz se to porad menilo. Takze nejaky program?
Radek 05.01.2009 19:27
Radek
Určitě. Samotné Windows to nedovedou, i kdybys je k tomu nutil.
Vladimir 05.01.2009 19:28
Vladimir
Není to řešení, jen berlička, ale třeba pomůže. Také Vás rozčílí, když při dočasné změně rozlišení…
host 05.01.2009 19:23
host
Paradoxně přesně nějaký takový program jeho situaci způsobuje. :-)
Vladimir 05.01.2009 19:24
Vladimir
To ne, vubec nic takove nainstalovane nemam a marne premyslim, jestli jsem vubec neco v posledni dob…
Radek 05.01.2009 19:29
Radek
Je, projitím si dokumentace toho, co který program dělá... Co se spouští po přihlášení zjistíš prog…
Vladimir 05.01.2009 19:34
Vladimir
Aha, tak to bude problematicke. To nema cenu resit zase nekolik dni. Co je v autoruns zjistene mam,… poslední
Radek 05.01.2009 19:43
Radek
Ahoj. Dik, zkusim to. Prinejhorsim to odinstaluju a nebo zazrakovi zrusim ucet:-) Jak jsem velkej bo…
Radek 05.01.2009 19:31
Radek

Rozlišení a barevná hloubka nejsou v XP defaultně rozdílné pro různé uživatele a bez programu třetí strany, který by se spouštěl po každém přihlášení toho nejde ani docílit. Přerovnání ikonek souvisí se změnou rozlišení /barevné hloubky.

Takže: nainstaloval sis něco, co to dělá.

Není to řešení, jen berlička, ale třeba pomůže.

Také Vás rozčílí, když při dočasné změně rozlišení se Vaše pracně seřazené ikonky programů a her rozhází po celé ploše obrazovky? Má každá Vaše ikonka na ploše své místo a šílíte, když musíte pracně umístit všechny ikonky na své místo tak, aby byl na Vaší ploše zase přehled? Máme pro Vás dobrý tip, který zdobí naprostá jednoduchost. Pomohou nám k tomu dva malé soubory z Resource Kitu pro Windows NT4. Stáhněte si RAR archiv a postupujte podle přiloženého návodu. Po nainstalování klepněte pravým tlačítkem na ikonky Tento počítač, Okolní počítače nebo Koš a zjistíte že se jejich menu rozšířilo o položku Save / Restore Desktop Ikon Layout - jenž uloží / obnoví uspořádání ikonek na pracovní ploše.

Save-Restore-Ikon-Layout.html

To ne, vubec nic takove nainstalovane nemam a marne premyslim, jestli jsem vubec neco v posledni dobe priinstalovaval a asi ne. Takze pokud to zpusobuje nejaky program, tak ho musim na pc mit uz dyl. Jenze jsem musel udelat ucet pro dalsiho uzivatele teprve pred par dny a tak jsem si toho asi driv nikdy nevsiml.
Je nejaka sance zjistit jaky program to dela bez postupneho odebirani jednoho po druhem?

Je, projitím si dokumentace toho, co který program dělá...

Co se spouští po přihlášení zjistíš programem Autoruns v záložce Logon, je možné, že je to nainstalované jen pro toho superuživatele.

Na druhou stranu se to může spouštět pro všechny uživatele na PC a to, že neprivilegovaný uživatel nemá dostatečná práva tomu zamezí, aby to něco udělalo. Obě varianty jsou možné. (Jinak: na změnu rozlišení admin práva potřeba nejsou, ale je otázka, co si o tom myslí ten program případně co ještě vlastně dělá.)

Aha, tak to bude problematicke. To nema cenu resit zase nekolik dni.
Co je v autoruns zjistene mam, je tam porad to stejne a vsechny programy znam. Tim vylucuji spyware atd. Je ale zajimave, ze ty ikonky se stehuji z uplne druhe strany displeje a je mezi nimi samozrejme mezera. Ted kdyz si to uvedomuju, tak vzdycky vezme posledni dve rady zprava. Takze neco bude menit na ten moment nez se to prepne rozliseni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru