Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung s4 - Originál vs kopie, problém

Dobrý večer, tak znovu tu chci řešit problém samsungů a jejich kopie.
Koupil jsem od pána S4 , psal, že je originál. Telefon mi přišel, přečetl jsem si nějaké články a měl jsem jasno, že je to originál.
Hlavně podle toho, že jsem zadal *#1234# *#06#. Barvy pěkné, všechno v pohodě šlapalo. Přední senzory to samozřejmě taky mělo.
Na internetu píší, že ty kódy co jsem napsal, jsou kódy samsungu a ty kopie je neznají. Po napsání kódu mi vyskočil imei, v druhém případě informace o telefonu. Dnes jsem telefon prodal, při osobním předání. Pán řekl, že ho bere a říkal, že je to originál, že to pozná. Večer na mě podal trestní oznámení s tím, že je to kopie. Prý to napichl na PC a zjistil, že to není originál. Já už jsem peníze bohužel utratil, takže mu je vrátit nemůžu. Můžu samozřejmě doložit informace o tom, od koho jsem to kupoval a jak mi psal, že je to originál, takže jsem v tom nevinně. Jenže peníze jsem utratil a teď je budu muset asi vrátit.

Hlavní otázka je: Je možné aby tyto kódy samsungu uměly už i kopie?
Popř. co si o tom myslíte.
Děkuji, snad je to srozumitelné.

Předmět Autor Datum
neporadí nikdo? :-(
marekparek. 22.01.2014 21:18
marekparek.
Co chceš poradit? Řeš to s pánem, kontaktuj svého právníka, připrav se na podání vysvětlení…
karel 22.01.2014 21:22
karel
Mozne je vsetko. Ten pan je nejaky sudny znalec? Ak ne, tak nemoze tvrdit ci to je kopia alebo ne. N…
MM.. 22.01.2014 21:29
MM..
Pán řekl, že ho bere a říkal, že je to originál, že to pozná. povedzmu ze co vysiluje teraz. Naopak… poslední
shiro 22.01.2014 21:35
shiro

Mozne je vsetko. Ten pan je nejaky sudny znalec? Ak ne, tak nemoze tvrdit ci to je kopia alebo ne. Navyse ty mozes tvrdit ze si mu predal original a teda mozno on telefony zamenil. Mas poznaceny jaky bol imei toho tvojho telefonu?

P.S: hlavne ak sa mame k tomu akokolvek vyjadrit tak sem treba napisat presne info ze co tam s tym napichnutim na PC robil, a z coho presne vyvodzuje tvrdenie ze to je kopia. Mozno je chyba u neho na stolicke, a ne v pravosti telefonu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru