Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem AMD Vishera FX-8350 versus Intel Core i5 ve hrách

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak moc velký rozdíl je ve výkonu těchto dvou procesorů při hraní pc her. Jedná se o osmijádro AMD Vishera FX-8350 a Intel core i5. Z různých debat o tom která je lepší jsem už jelen. Vyplývá mi z toho, že Intel by měl být ve hrách o něco lepší... Jde o to, že postupně upgraduji pc a v současné době mám také procesor AMD tudíž změna desky na Intel a ne AMD by mě stála na ráz více peněz, kdežto kdybych zůstal u AMD mohl bych na nové základní desce ještě chvíli používat starý procesor dokud neupgraduji ostatní komponenty. Takže by se mi to vyplatilo pouze pokud by byl intel nějak výrezně lepší. Kromě her bych procesor využíval hlavně na Photoshop a střih videa.

Děkuji za Váš čas

Předmět Autor Datum
No ono stejne zalezi na socketu te desky takze podle toho se vubec nerid :) jinak ja jsem na pc zast…
Lukley 11.09.2013 00:38
Lukley
Na Střih bych právě uvažoval o AMD, ve hrách jednoznačne Intel poslední
Darkjarek 11.09.2013 11:10
Darkjarek
Fx-8350 counteruje i5-3570. Oba procesory jsou dostatečně výkonné, aby zvládali jakoukoliv existujíc…
Eessencia 11.09.2013 00:52
Eessencia

No ono stejne zalezi na socketu te desky takze podle toho se vubec nerid :) jinak ja jsem na pc zastancem amd ale pokud to mas na strih videa tak y mel byt intel rychleljsi alespon co se tyce 4jader od amd a od intelu ale jak to je s tim 8jadrem? Zkus kouknout recenze urcitr jich najdes plno a pzk si srovnej testy.. ktery procesor vysel lepe :) na hry bych sel do amd na strih videa do intelu..:)

Fx-8350 counteruje i5-3570. Oba procesory jsou dostatečně výkonné, aby zvládali jakoukoliv existující a pevně věřím, že i budoucí hru.
AMD víc žere, ale má zase výhodu v aplikacích a hrách, kde se využívá multi-thread.. Naopak v single-threadu je i5 o něco lepší. Ale ten rozdíl není takový, že byste to nějak okem zpozoroval (např. místo 200 fps s Intelem budete mít 180 fps s AMD).

Nevýhodou je, že patice AM3+ nemá jistou budoucnost a může se stát, že Fx-8350 bude to poslední "výkonné" co od AMD uvidíme (nemám přehled o tom, jestli něco AMD plánuje).

Takže shrnuto podtrženo, pokud máte kvalitní zdroj a desku můžete jít klidně do Fx-8350, která se nechá i velmi slušně a vcelku vysoko potaktovat.

Edit -> Fx-8350 v převodu videa (frapsování, streamování) dosahuje výkonu i i7-3770K, takže v tomto je oproti i5 lepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru