Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Satelitní technika

Čau, měl bych pár dotazů na toto téma, něco jsem už nastudoval, ale spíš bych potřeboval poradit od někoho, kdo s tím má zkušenosti.

1) Soused má parabolu s konvertorem pro 2 uživatele a pro 2 družice. Mám povoleno se mu na parabolu připojit. Jak to udělat ? Četl jsem, že to pujde přes konvertor, který je pro 4 účastníky (a pro 2 družice), je to tak a nebo mam nejakou jinou možnost ? Možná se mi vyplatí si koupit vlastní parabolu ...

2) Doma mám 2 TV, slyšel jsem že jde nějak na 2 satelitní přijímače použít pouze jedna dekodovací karta (skylink). Zajímalo by mě jak ? Nebo jaký (jaké) přijímače jsou potřeba ?

3) Jendu TV mám analogovou CRT, mohu k ní připojit HD satelitní příjímač ? Bude to fungovat ? Set top box už asi nebude potřeba, že ?

4) Druha TV je LCD - HD Ready, k ní mám připojen DVD Recorder. Aby sem mohl sledovat jeden program a zaroven druhy nahravat, budu potrebovat satelitni přijímač s přípravou pro nahrávání ? Vybral jsem si tento - http://interlink.tsbohemia.cz/topfield-satelitni-p rijimac-sbi-2050-usb-pvr-hdtv-nahravani-na-usb-hdm i-_d108826.html

Děkuji za přečtení a hlavně za jakoukoli Vaši zodpovezenou otázku.

Předmět Autor Datum
1) ano musel by si vymenit konvertor za viacucastnicky (to musis konzultovat so susedom ptz ten jeho…
MM.. 21.09.2010 16:10
MM..
1. Vlastna parabola ti je treba vtedy, ked potrebujes prijimat signal z inej druzice, ktoru sucasny…
fleg 21.09.2010 16:44
fleg
Děkuji moc za Vaše odpovědi. Jeste muzu doplnit: 1) Sousedovi to nevadi. Po výměně toho konvertoru…
Jarda N. 21.09.2010 19:52
Jarda N.
1. Neviem kam ma namiereny tanier sused, pokial tiez pouziva skylink tak smerovost sa menit samozrej…
fleg 21.09.2010 20:29
fleg
jj, diky 1) jj, to je mi jasny, urcite ma skylink nebo cslink, takze to nebude problem 4) aha, tak…
Jarda N. 21.09.2010 21:54
Jarda N.
z téhož transpondéru podla mna tym myslia proste ze len z jedneho multiplexu, to sa da s jednym tune…
MM.. 21.09.2010 23:41
MM..
Skylink ma myslim 5 na jeden transponder, menej kvalitne spolocnosti nasukaju aj 15 programov na jed… poslední
fleg 22.09.2010 08:45
fleg
Zadej ten dotaz na www.parabola.cz-do oddílu diskuze(je na horní liště.Na tomto foru je hafo lidí kt…
hobzamartin 22.09.2010 08:25
hobzamartin

1) ano musel by si vymenit konvertor za viacucastnicky (to musis konzultovat so susedom ptz ten jeho konvertor das prec a das tam svoj novy a na ten novy napojis aj suseda aj seba).

2) neviem, ale pochybujem ze to ide normalne. Mozno sa da karta nejak piratsky "naklonovat" do niektorych prijmacov, alebo co, o tom neviem nic (pockaj si na dalsich)

3) Ano ide to pripojit (prijmace maju aj normalny Scart konektor a v nom PAL signal). Set top box neviem jaky myslis, potrebujes ho ak chces prijmat aj to co prijma set top box (napr. kabelovku apod ak to nevie samotny satelitny prijmac - niektore satelitne prijmace maju aj DVB-T a mozno su aj nejake s DVB-C, vyberaj prijmac ktory ma aj DVB-C ak chces chytat tym prijmacom aj digitalnu kabelovku, alebo DVB-T ak nim chces chytat pozemne digitalne vysielanie).

4) vseobecne sledovat jeden kanal a zaroven iny nahravat asi nepodporuje ziaden (technicky je to jednoduche len ak sa jedna o kanaly na stejnom multiplexe, to podporovane moze byt u niektorych prijmacov, musis si pozret v specifikaciach prijmaca, ale neni to ziadne pravidlo ze by to slo u kazdeho s nahravanim).

1. Vlastna parabola ti je treba vtedy, ked potrebujes prijimat signal z inej druzice, ktoru sucasny "tanier" nepokryje
2. Ano ide to, nie je je to legalne, neodporucam to. Navyse na vacsine pristrojov to blbne, jedine, kde to funguje korektne su drahe dreamboxy, kde to maju na linuxe naozaj odladene. Odporucam neskusat.
3. Ano mozes, ale aky mas dovod?
4. Je to mozne, ale len na 2tunerovom stroji, resp s 2 satelitnymi prijimacmi. Na klasickom PVR prijimaci nahravas to co pozeras.

Děkuji moc za Vaše odpovědi.

Jeste muzu doplnit:
1) Sousedovi to nevadi. Po výměně toho konvertoru by mela smerovost zustat stejná, že?

2) TAk poridim 2 karty, ale šlo mi o to, že ldyž bych pak chtěl nějake placene programy, tak bych je musel platit 2x (aby byly na obou TV) a nebo tam je nejaky jiny figl, ze se plati jen jednou ?

3) Duvodem porizeni HD prijimace pro klasickou analogovou TV je, ze bych chtel v budoucnu poridit LCD televizi, takze abych pak nemusel porizovat novy prijimac.

4) Na strankach parabola.cz uvádí, že přijímač Topfield SBI-2050 tohle umožnuje. Pišou zde přímo tohle: "Můžeme jeden program (i kódovaný) nahrávat a další (i kódovaný) z téhož transpondéru sledovat."

1. Neviem kam ma namiereny tanier sused, pokial tiez pouziva skylink tak smerovost sa menit samozrejme nebude. Je mozne, ale malo pravdepodobne, ze pouziva signal nejakej exotickej druzice. Ak si vsak vsimnes 90% parabol mieri na to iste miesto, je to preto, ze chytaju signal z rovnakej druzice;o).
2. O ziadnom figli neviem. Budes musiet 2x platit za platene programy.
3. Samozrejme iny ako hd prijimac nema zmysel kupovat
4. Podla technickeho popisu to neumoznuje ani nahodou. Ma len 1 tuner a tam to nie je mozne. Ak tam tvrdia nieco ine tak to by ma zaujimalo ako;o).

Edit: Ten Topfiled je novinka, mozno ma nieco o com neviem, dam si to overit zajtra, ci je mozny na jeden tuner prijem 2 programov, podla mna nie, ale v popise to naozaj maju.

z téhož transpondéru
podla mna tym myslia proste ze len z jedneho multiplexu, to sa da s jednym tunerom (multiplex je na jednej frekvencii). Otazka je ze kolko programov je v jednom multiplexe. 4 ci kolko? T.j. neni to ze akykolvek program chytam a akykolvek iny pozeram, ale len tie na stejnej frekvencii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru