Avatar uživatele
Pájo

Schvalování investic na opravy družst.domu.Je nějaká fin.hranice nebo o všech může rozhodovat sám jen výbor samospávy?

Schvalování investic na opravy a údržbu družstevního domu.

Chápu, že u rozbitého okna nebo vchodových dveří není třeba souhlas vlastníků bytových jednotek a družstevníků. Rozhodne domovní samospráva a opravu zařídí.

Může ale sama rozhodovat jen čtveřice členů samosprávy domu (v součinnosti se stavebním bytovým družstvem)u in­vestice na opravu a zateplení střechy v hodnotě 1 Mio. Kč, aniž by to kdy probrala na nějakém shromáždění s majiteli byt. jednotek a družstevníky?
(V domě zatím není SVJ s právní subjektivitou.)

Můžete mi prosím poradit, kde najdu nějaké právní minimum, které toto ošetřuje?
Stavební bytové družstvo mne při dotazech na detaily odkazuje na členy samosprávy, členové samosprávy ale „mlží a nespolupracují“.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Wang, anonym před 4114 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Nešťastné zřízení SVJ. Ať už funguje, nebo nikoliv, většinou se členové výboru chovají hůř než majitelé nemovitosti. Popletli si „službu“ ostatním nájemníkům s funkcí „nepostižitelných“ vládců a také se tak většinou chovají. Člověk z toho má pocit jako by měli poslaneckou imunitu. Častěji u nich narazíš na zlovůli, než na vůli něco vysvětlit a pracovat s otevřenými kartami. Bylo by dobré zajít za advokátem, vytáhnout si zákon, který řeší práva výboru samosprávy i SVJ a nekompromisně trvat na svých právech, od výboru důsledně vyžadovat plnění jeho povinností. Hodně lidí si tu myslí, že čichnou-li k jakékoliv funkci, tak mají neomezená práva a žádné povinnosti. Je na čase změnit takové jednání a dostat ho do souladu s platnými zákony a předpisy.

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek