Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Schéma napájení u Windows 8

Ahoj,
uz tyden se snazim nastavit optimalni nastaveni (vypnuti obrazovky, rezim spanku, atd..) pro muj pocitac a laptop s Windows 8. Vsechno fungovalo bezvadne, dokud sem nezjistil, ze potrebuji, aby se po 10 minutach uzamkl pocitac. Na to sem nasel na internetu jediny navod, a to takovy, ktery vyzaduje sporic obrazovky. Takze jsem dal sporic obrazovky cernou barvu a nekde tam zaskrtl neco jako "uzamknout pocitac". Jenze ted se mi deje to, ze se mi uzamkne pocitac, takze jiz neni prihlasen zadny uzivatel a vlastne neplati schema napajeni zadneho uzivatele. Takze se pocitac zamkne, ale dalsi nastaveni, ktere mu kaze, ze se ma po dalsich X minutach prepnout do rezimu spanku a po par hodinach tohle a tamto - tak to jiz nefunguje. Nevite jak na to? Idealne potrebuji neco jako:

5 minut - vypnuti obrazovky
10 minut - uzamknuti pocitace
30 minut - rezim spanku
2 hodiny - hibernace
24 hodin - vypnout

Diky moc :-)

Předmět Autor Datum
Netusi nekdo?
zul 10.07.2014 11:49
zul
nekde tam zaskrtl neco jako "uzamknout pocitac". Jenze ted se mi deje to, ze se mi uzamkne pocitac…
IQ37 10.07.2014 14:47
IQ37
Jenze ted se mi deje to, ze se mi uzamkne pocitac, takze jiz neni prihlasen zadny uzivatel a vlastne…
zul 10.07.2014 14:57
zul
Nevím jak je to ve Win8, ale vysvětluješ si to blbě: uzamčení se nerovná odhlášení. Tím, že se Win u… poslední
MachR55 10.07.2014 15:05
MachR55

nekde tam zaskrtl neco jako "uzamknout pocitac". Jenze ted se mi deje to, ze se mi uzamkne pocitac

Tady je každá rada drahá. Je nějaké normální vysvětlení pro to, co chceš?

Jenze ted se mi deje to, ze se mi uzamkne pocitac, takze jiz neni prihlasen zadny uzivatel a vlastne neplati schema napajeni zadneho uzivatele.

je hloupost to useknout takto v pulce vety, vzdyt pak prichazi preci, to co ja chci. ja potrebuji, aby se pocitac uzamkl, to je vsechno spravne. jenze pak taky potrebuju, aby platilo to, co sem si nastavil. tj. po nejakych dalsich X jednotkach casu, aby se prepnul do rezimu spanku, pak hibernace, pak vypnuti ... jenze tim, ze se zamkne, tak to nefunguje, protoze neni prihlasen uzivatel s timto schematem (alespon tak si to vysvetluji). takze pokud to tak je, tak ma otazka zni: jak nastavit schema napajeni pro uzivatele 0, nebo jak to mam vyjadrit. snad je to uz jasne.

Nevím jak je to ve Win8, ale vysvětluješ si to blbě: uzamčení se nerovná odhlášení. Tím, že se Win uzamknou, rozhodně se neodhlásí uživatel (schválně si zkus spustit nějaký program - např. ve Wordu si otevři nějaký soubor - pak nech Win uzamknout a když se znovu přihlásíš, měl by ten program stále běžet.
Proč Ti to nefunguje, nevím, musel bych se na to mrknout osobně. Možná že hlavní příčina se jmenuje Windows 8.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru