Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdileni přez wifi

Dobrý den, existuje nějaký program přez který mužu sdilet soubory přez wifi ? ja mam totiž 2 notebooky jeden je v 1 patře a druhý ve 2 a oba jsou připojený na jednu wifi takže šlo by to nějak ?

Předmět Autor Datum
čím by se mělo lišit sdílení přes wifi od sdílení přes drát? windows umí sdílet disky z jiného pc, t…
lední brtník 09.03.2012 17:08
lední brtník
ako prve zosietujes tie dve PC (ak mas wifi router tak staci ze sa pripoja na router, ak nemas route… poslední
MM.. 09.03.2012 17:21
MM..

čím by se mělo lišit sdílení přes wifi od sdílení přes drát? windows umí sdílet disky z jiného pc, tak jaký program sháníš? nanejvýš si zkontroluj, že máš ve firewallu povolenou výjimku pro sdílení.

já ovšem neskrývám své zhnusení na degenerovanými home edicemi windows s jejich tzv. zjednodušeným sdílením. taky domácí skupinu win7 odmítám řešit a přepnu to vždy na kancelářskou síť, nebo jak tomu v této verzi zrovna říkají.
bohužel dialog pro sdílení disků je nad síly 95% domácích uživatelů pc. pak nezbývá než help:

net help use

ako prve zosietujes tie dve PC (ak mas wifi router tak staci ze sa pripoja na router, ak nemas router tak na jednom nastavis ad-hoc a na druhom NB s apripojis na ten prvy).
Potom v ovl.panely - system nastavis na oboch PC stejnu pracovnu skupinu. Potom pravy klik na nejaku zlozku a zdielanie a nastavis tze chces tu zlozku zdielat, ak mas vypnute zjednodusene zdielanie tak nastavis plne prava pre EVERYONE.

Ak mas Winvista alebo Win7 tak este musis ist do ovl.panely - centrum sieti a nastavit tu siet ako privatnu, ptz vo verejnej sieti nefunguje zdielanie. A povolit tam este funkciu "vyhladavanie sieti". Pripadne skontrolovat ovl.panely - windows firewall ze je povolene "zdielanie suborov a tlaciarni". A mal by si potom na druhom PC v okolite pocitace najst ten prvy PC a v nom tu nazdielanu zlozku

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru