Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení Program files

Zdravim mam problem s windowsama :( Mam dva pocitace na obou mam windows xp sit mi funguje v poradku si pripojim sitovou jednotku ale nemuzu se dostat do Program files :( nevite co s tim?

Předmět Autor Datum
máš zapnuto zjednodušené sdílení, nebo máš xp home? tak se nediv. sdílet \program files není normáln…
lední brtník 17.06.2007 22:02
lední brtník
Ano, sdílet Program Files normální není. Ale kdo chce kam… http://www.samuraj-cz.com/clanky/administ…
karel 17.06.2007 22:03
karel
moc pekny sem myslel ze radite ze vas to bavi... Jinak windows professional servis pack 2 na obou po…
Hurtak 17.06.2007 22:07
Hurtak
pravděpodobně je pro sdílení povolen guest účet - ten normálně v xp profi není potřeba, jen se musí… poslední
lední brtník 17.06.2007 23:30
lední brtník

máš zapnuto zjednodušené sdílení, nebo máš xp home? tak se nediv.
sdílet \program files není normální. chápu že člověk - admoš se může chtít přes síť podívat na druhý pc. ale xp home jakože chrání lamy (ehm, uživatele) před totální destrukcí svých windows.
admoš si s tím poradí, homeuser jde dělat radši něco rozumnějšího - nebo napíše jakou verzi windows vlastně má, a pod jakým účtem leze na ten sousední pc.

moc pekny sem myslel ze radite ze vas to bavi...
Jinak windows professional servis pack 2 na obou pocitacich....jde mi o spousteni programů z jednoho pocitace (nezasekavani obou pocitacu ale jen jednoho:-|...)A s tim jak na ten druhy pocitac chodim to vam moc nerozumim..Proste z jednoho nasdilim a z druheho se do te slozky pres sitovou jednotku pripojim...Jo a zjednodusene sdileni mam vyple

pravděpodobně je pro sdílení povolen guest účet - ten normálně v xp profi není potřeba, jen se musí používat politika existujících účtů. proto ta omezená práva s přístupem do adresáře \program files, totéž bude s \windows.

dneska jsou nějaké drahé disky? i nejstupidnější soft, tj. ms office, zabírá maximálně stovky mega, zatímco kapacita disků se pohybuje mezi desítkami až stovkami giga. takže tento nápad se dá bez urážky označit jako totální homeuserovina, že?

jsou závažnější důvody proč je to ehm, nerozumné.
- programy si bohužel při instalaci mohou nahrávat své .dll do \windows\system32. kde se vezmou na tom druhém počítači?
- asi 12 let stará novinka: naprostá většina softu si zapisuje své nastavení a cesty ke knihovnám do registrů. jak se o nich dozví ten druhý počítač?
- pak jsou tu triviální věci jako rychlost čtení z disku versus možná nižší rychlost přenosu přes síť, nebo bezpečnost t.j. přístupová práva do správných adresářů druhého pc, otravování uživatele "serverového" pc zatěžováním jeho disku, a vzájemná závislost pc na sobě.

to co ty požaduješ se hodí jen na jednoduché, malé, bezinstalační programy. u těch ovšem není už vůbec žádný důvod proč by neměly být na lokálním disku.

ad "nezasekavani obou pocitacu ale jen jednoho": skoro by to znělo jako argument, kdyby si člověk pro normální práci s xp nepořídil třeba 1gb ram, a windows mu automaticky k tomu na disku nezačaly vyhrazovat swap 1.5-3gb.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru