Avatar uživatele
anonym

Co je třeba vyřídit když bych chtěla umístit na svůj pozemek mobilheim ?

Mám okolo domu poměrně rozlehlé pozemky a některé návštěvy by uvítaly ( v určitých případech i já) ubytování mimo obytnou budovu. Chtěla bych koupit mobilheim a tak mě zajímá, co všechno bych musela pro jeho instalaci vyřídit a zařídit? Jak je to s odpady, vodou, el.energií a event. s nějakým povolením. Musí mít případně vlastní elektroměr, vodoměr atd?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? terry, aramah, Mad, anonym, Tom20, Damiana, anonym, anonym před 4241 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

to je moc zajímavá otázka a přinutilo mě to hledat a je zde zajímavé čtení a lecos se člověk i dozví
http://mobilhome.p-numismatika.cz/vi­ewtopic.php?f=2&t=2

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

hanulka zabodovala, tak já zkusím prostý selský rozum:

  1. Na vlastním pozemku nepotřebuješ ani stavební povolení, neb se nejedná o stavbu pevně spojenou se základy (podmínka nemovitosti).
  2. Co se týká měření – řešil bych obdobně jako u kempu pro obytné přívěsy. Tj. běžná přípojka elektro, vody, příp. plynu. Jediný odpad je odvislý od sklonu a terénních podmínek, ostatní umí napájet i „do kopce“.

Odběr je rutinní z hlavních přípojných bodů stávajícího objektu. Měření není nutné, považuje se jen za další dílčí odběry v rámci vlastníka. Osobně bych snad jen zvážil jednoduché podružné měření (elektro lze i levné digitální), pro případné přeúčtování při eventuálním delším pobytu.

  1. Dnešní potencionální dodavatelé se předhánějí v nabídce všestranných služeb. Takže stačí nezávazná poptávka u nejbližšího prodejce a ať se snaží. V rámci cenové nabídky zcela jistě dokáží specifikovat veškeré podmínky včetně jejich zajištění. Zákazník nabízí kšeft a své peníze. Nechť se tedy hrdě domáhá svých nezadatelných práv – na firmě je, aby se snažila.

Další odkaz ve zdroji, ale google jich nabízí nespočet.
Doplňuji:
U odpadu se předpokládá jen nárazové a sezónní využití, takže by mohla postačovat i varianty trativodu nebo svodu do dešťových odvodů.
Podstatné je, zda se jedná o chemické WC.

Zdroj: http://www.mobilni-domy.in/?utm_sou­rce=google&ut­m_medium=cpc&ut­m_campaign=mo­bilni-domy-celorocni&gclid=CO­XIsub2pLICFcMXzQod­w10AOA

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek