Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sekání zvuku HP probook 4530s

Zdravím a zároveň prosím o pomoc,
Doufám, že se zde najde někdo kdo mi dokáže poradit v čem může být problém. U notebooku HP ProBook 4530s (win7) se mi z ničeho začal sekat zvuk u interních reproduktorů ( je jedno kde – hudba, film, internet, dokonce i u znělky při startu win). Zkoušel jsem laborovat s ovladačem zvukového výstupu ale bezvýsledně. Když už jsem nevěděl co dál, tak jsem vrátil pc do továrního setupu přes HP recovery – problém přetrvával. Tak jsem nahodil Win 8 – opět bezvýsledně. A aby to nebylo tak jednoduché, tak zvukový výstup přes sluchátka funguje naprosto v pořádku. Problém se projevuje pouze u interních reproduktorů, a pokud hýbu s postníkem úrovně hlasitosti sluchátek (sluchátka jsou odpojeny) tak zvuk z reproduktorů funguje. Už si s tím nevím rady a nenapadá mě žádná možnost kde by mohl být problém. Správce zařízení v ovládacích panelech nehlásí žádnou chybu, veškeré ovladače jsou nainstalovány a jsou aktuální (ze stránek HP). Abych se ještě vrátil na začátek, poprvé jsem tentu bug zpozoroval po tom, co jsem nainstaloval Mafii (zhruba 5 dní po instalaci). Nevím jestli to může mít nějakou spojitost. Každopádně mi nejde do hlavy že i po čisté instalaci systému problém přetrvává.
Předem děkuji za jakoukoli radu.

Ondřej

Předmět Autor Datum
ked si urobil recovery na factory stav a problem pretrvava tak je najskor problem v HW, odpoj vsetko…
MM.. 12.03.2013 22:45
MM..
děkuji za radu. Odpojil jsem vše, zkusil jsem load defaults BIOSu ale bez výsledně. Navíc jsem dnes…
Kuzma 13.03.2013 14:19
Kuzma
A ještě další věc. Když kliknu ve win na ovládání hlasitosti (vedle hodin) tak se mi oběví jednak ov… poslední
Kuzma 13.03.2013 14:50
Kuzma

ked si urobil recovery na factory stav a problem pretrvava tak je najskor problem v HW, odpoj vsetko nepotrebne z PC aj z USB aj z expresscard slotu aj zo vsade, urob recovery na factory stav, vypni to uplne aj z nabijacky aj vyber baterku na chvilu preistotu nech sa vsetko resetne, skusit mozes load defaults do BIOSu, ked nic nepomoze tak to nijak nespravis je to zavada na zakl.doske (na HD audio bus studenak alebo co ja viem co) Nevylial si do neho nieco v minulosti?

děkuji za radu. Odpojil jsem vše, zkusil jsem load defaults BIOSu ale bez výsledně. Navíc jsem dnes přišel na další zvláštnost, omylem jsem připojil sluchátka do zdířky od mikrofonu a zvuk z interních repráků funguval v pohodě. Je dost možné že je to HW problém, nicméně si myslím že je problém spíš někde v SW. Do pc jsem určitě nikdy nic nevylil, vše funguje jak má až na zvuk z repro. V nejhorším strčím 3.5 jack do zdířky od mikrofonu a bude vše v pohodě :D Jenomže to je takové nic moc řešení. Ještě tomu dám pár dní a pak to pošlu na reklamaci, bohužel budu muset vydržet pár dnů bez PC.

A ještě další věc. Když kliknu ve win na ovládání hlasitosti (vedle hodin) tak se mi oběví jednak ovládání hlastitost Speakers ale i Communications Headphones byť jsou v té chvíli sluchátka odpojeny. Když připojím sluchátka a ve win se snažím ovládat hlasitost posuvníkem Communications Headphones tak to nemá žádný vliv. Navíc jsem ještě porovnal Správce zařízení v mojem NTB a ve druhém Probooku který máme doma a zjistil jsem, že v mém správci je krom položky Řadiče zvuku, videa a her i položka Zvukové vstupy a výstupy, která v druhém NTB není, tak mám pocit že právě tady by mohl být ten problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru