Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Serizeni zavesu u novych interierovych dveri

Zdravim,

bydlime v byte kde jsou nove interierove dvere. Zachod + koupelna jsou nasazene uplne krasne. Primo dolehaji na tesenni, v noci svetlo neprojde vubec. Dalsi dva pokoje jsou vice mene v pohode. Sice ne tak uplne idealni jako zachod a koupelka, ale porad v ramci rozumnych mezi.
Ovsem dvere do obyvaku jsou teda uplne mimo. Po obvodu je tam dira jako hrom. Svetlo tam prochazi jak na Vaclavaku a pri zavrenych dverich je videt, ze deska dveri vubec nedoleha na tesneni nalepene na zarubni. A to predevsim v horni casti dveri. Stejne tak tyto dvere jsou jedine v celem byte, ktere se maji tendenci zavirat se samy. Sice ne uplne az na doraz, ale jakoby do "pulky ctvrt oblouku dveri", pak se zastavi. (snad sem to popsal srozumitelne)

Pri podrobnejsim zkoumani jsem si vsimnul, ze spodni cast horniho zavesu couha z futer mnohem vice nez u zbyvajicich dvou zavesu. A horni cast horniho zavesu je naopak zasroubovana do dveri mnohem vice nez u dvou spodnich zavesu. (pro ilustraci prikladam foto)

A tedy bych se chtel zeptat, je mozne zavesy nejak seridit aby se dvere vyrovnaly a lepe dolehaly na tesneni? Ta horni cast zavesu jde protocit, to je zrejme, ale jde neco delat i se spodni casti toho zavesu?

Jedna se o dvere Masonite DTD (plne - bez skla pripadne dalsich vzoru), tedy dvere docela tezke na manipulaci pro jednoho cloveka. Proto se nechci poustet do zadnych velkych akci bez predesle konzultace s Vami :)

Diky moc za Vase reakce

(jeste sem zapomel zminit ze zakladni predpoklad je ze melouchari, kteri to delali jsou bohuzel totalni mameluci a uz se nedaji sehnat natoz k necemu dotlacit)

Předmět Autor Datum
Vysadit dveře, zašroubovat/vyšroubovat pant, nasadit, zkontrolovat změnu, případně opakovat.
robisek--1980 16.04.2014 12:23
robisek--1980
No to jiste ano...ale mi jde hlavne o to jak se manipuluje s tou spodni casti toho zavesu co je zasa…
Konys 16.04.2014 12:43
Konys
ale mi jde hlavne o to jak se manipuluje s tou spodni casti toho zavesu co je zasazena do futer. Tam…
jvdc 16.04.2014 12:45
jvdc
Presne tohle jsem chtel vedet :) Diky moc. O vikendu na to skocim a dam vedet jak jsem dopadnul. poslední
Konys 16.04.2014 13:12
Konys

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru