Avatar uživatele
anonym

Setkali jste se v kultuře s nějakou kontroverzí která vás znechutila nebo naopak se vám osobně zdála normální ?

Filmy, hudba, literatura, malířství, sochařství a další umění. Napadá mě například Lolita od Vladimira Nabokova a osobně se mi nezdála zase tak kontroverzní. Ale první jsem viděla film a teprve po přečtení knihy jsem alespoň něco pochopila. Ale co bylo kontroverzí před léty může být dnes bráno zcela normálně. I když takový film Caligula z roku 1979, no … Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? aramah, johana 56, Bičiště, Medulka, anonym, Vlk-Gabriela, anonym, Drakobijec před 4285 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Osobně považuji za kontroverzní umění tzv.chlupatice, které autorka těchto „obrazů“ Alena Kupčíková vytváří nalepováním pubických chloupků svých přítelkyň.Přiznávám se,že to na mě působí poněkud eklhaft nebo-li vyjádřeno kulantně-kontroverzně.Ale je to můj subjektivní názor. Umění má vzbuzovat různé emoce, rozličné názory a má provokovat.Na druhou stranu si to tatáž umělkyně u mne vyžehlila zpracováním slabikáře pro dyslektické děti…:D

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ten který je

Znechucují mne někteří umělci,kteří se dnes označují jako oběti minulého režimu či se staví do role bojovníků proti němu a přitom v oné době byli jeho ochotnými lokaji.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Veľmi často boli aj tie znechucujúce, aj tie „normálne“ krycím meno „absurdné umenie“. Ale, čo sa nepáči, alebo páči mne, nemusí sa nepáčiť, alebo páčiť druhému. Čo človek, to iný názor.
Doplňuji:
Najhoršie je, keď človek musí robiť aj to čo sa mu nepáči, čo ho znechucuje a podávať pri tom maximálny výkon. Ale navonok to nesmie byť poznať. Iné je, keď to robí s radosťou a so záujmom.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bičiště

Močení, zvracení, kálení, je vydáváno za umění. Močení na hrob je vydáváno za umělecký projev, viz.Ondřej Brody. „Autor“ o tom říká: Já se za to nestydím, i když vím, že to bylo sporné. Tento „umělec“ je mimo jiné autorem kálení a zvracení v Národní galerii. O tom říká: Nechci ani nedokážu ty akce obhajovat, možná jsou banální, ale celý mediální humbuk jim dal důležitost. Tento borec vystavuje v Pražské galerii DVORAK SEC CONTEMPORARY. V žádném případě se tam nechystám.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek