Avatar uživatele
annas

Co je víc nad lidské síly? Hlavou zeď prorazit, „hubou“ ji postavit, nebo vírou ji přemístit?

  1. „Hlavou múr neprerazíš – ale môžeš ho premiestniť vierou.“ Pavel Kosorin
  2. Platí, že „zeď předsudků se dá prorazit jedině hlavou“? Wiesław Brudziński

--
Obrázek
https://pixaba­y.com/cs/cihly-st%C4%9Bna-betonu-cihlov%C3%A1-ze%C4%8F-1648522/

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? vagra, johana 56, ahold, Drap, wendyX, rouzi před 2310 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kelt

Odpoveď byla označena jako užitečná

Každému činu předchází myšlenka, víra, že děj je uskutečnitelný. Ať už se jedná o postavení stavby nebo její zrušení, či přemístění, historie ukazuje, že vše je možné. Postavily se pyramidy, posouval se kostel v Mostě, bouraly se nějaké stavby. Ne vždy je zbourání nebo postavení stavby chváleno obyvatelstvem.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?annas Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Myslím, že to nelze paušalizovat. Každý to může vidět jinak a z toho vyvodit různé závěry. Osobně si myslím, že vše se musí nejdříve urovnat v hlavě a na základě toho najít vhodné řešení. Zřejmě i z toho důvodu jsme tvorové přemýšlející, alespoň tedy většina".Ano, předsudky můžeme zdolat pouze hlavou, za jistých okolností půjde zeď i vírou přemístit a mohou nastat situace, kdy je třeba zkusit i to proražení hlavou. Ale tak jako v životě téměř všechno, záleží na pečlivém zvážení všech pro a věřit, že se nám to podaří. Výsledek ovšem i tak, může nýt nejistý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

To záleží na schopnostech jedince. Chytrý a přesvědčivý prosadí stavbu zdi, aniž by hnul prstem, stejně tak by dokázal i zbourat zeď předsudků. Ti, co jsou schopní bezmezné víry, dokážou všechno. Můžou věřit absolutním nesmyslům, nebo taky velkolepým projektům. Ale jen nejšťastnější a nejvytrvalejší z nich se dočkají realizace.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Nad síly člověka? No tak rozhodně „hubou“ ji postavit.
Takové zdi já znám, ale stavitelé nejsou lidmi, to buďte klidná, to člověk totiž opravdu nedokáže, takový stavby.
Ale abych nevypadal jak nějakej filozof- jinak o tom moc nevím, opravdu, dělám rukama. Akorát vím, že hlavou zeď v pohodě rozflákám, žádnej problém.
Já vždy, když mi „stavitel z otázky“ postaví zeď přímo do mý cesty, tak mu povídám: Připomínáš mi jednu děsnou svini- mě! No a von pak neví, komu ta zeď, kterou postavil, vlastně slouží, koho chrání před kým a proč se s tím projektem vlastně tak babral.
No a pak zeď stojí tam, kde stojí, nikomu neslouží, nikdo ji nijak neboří, nepřemisťuje, no a celýmu lidstvu je celkem k ničemu, jen tak tam je, stojí si, prostě vynaložená energie k ničemu… ;)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek