Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Signál obrazu nejde

Zdravím dostal se mi do rukou starší počítač je tu problém tento: všechno jede větráčky se točí mechanika čte. ale monitor mi 2 vteřiny píše NO SIGNAL a potom se vypne.
grafika tam není jede to na integrovanou ze základní desky typ základní desky není znám ani ho nemůžu zjistit. poradí mi někdo?

Předmět Autor Datum
Třeba tam dedikovaná grafika byla a někdo ji vyndal, aniž by v biosu přepnul na integrovanou. Udělej…
host 10.02.2014 19:31
host
A jak se ten Clear CMOS udělá že vyndám tu baterku placatou??
Placka 10.02.2014 19:33
Placka
Je to napsáno v manuálu k základní desce a už to bylo mnohokrát vysvětlováno tady v Poradně - okénko…
host 10.02.2014 20:23
host
Z čeho soudíš, že všechno jede? Že se točí jakési vrtulky neznamená, že všechno jede. Nároky motorků… poslední
Pytlík 10.02.2014 20:53
Pytlík

Z čeho soudíš, že všechno jede? Že se točí jakési vrtulky neznamená, že všechno jede. Nároky motorků na kvalitu napájení jsou totiž podstatně, podstatně menší, než nároky elektroniky.
Pokud ale slyšíš zvuky náběhu operačního systému (soudím, že Windows), nebo alespoň když poblikává kontrolka disků, tak můžeš skutečně soudit, že všechno jede.
Reset BIOSu neuškodí: většina desek má na to jumper (zpravidla označený Clear CMOS, nebo podobně), který se při počítači odpojeném od sítě(!) dá na chvíli do druhé polohy a vrátí.
Také bych zkontroloval napětí baterky CMOS: Hodně desek s vybitou (nebo odpojenou) baterkou CMOS prostě nenastartuje.
S možností dřívější dedikované grafiky se ani moc nelámej hlavu: jenom velmi málo desek (jsou spíš výjimkou) vyžadují přepnutí grafiky v BIOSu. Ostatně: Když vytáhneš paměti, tak by měl počítač zběsile pípat, protože paměti se kontrolují dřív, než grafika. Tak to taky vyzkoušej (musí být, samozřejmě, připojen reproduktorek). A máš-li možnost, zkus jiný zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru