Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skener,jen černá

Dobrý den,mám problém se skenrem Canoscan 4400f,naskenuje jen černou plochu.Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače,nepomohlo.Několikrát se i při startu utility (nastavování lampy) na skenování sám vypnul.Na PC je WinXP SP 3.V ovládacích panelech (skenery) je vidět jako WIA Canoscan 4400f.Ve správci zařízení vše OK.

Předmět Autor Datum
není předvolen výstupní formát fax, nebo čb obrázek?
lední brtník 30.09.2009 23:27
lední brtník
No vidím jen nastavení zdroje (dokument stupně šedi) a výstup je v 300 dpi.Teď jsem zkusil kalibraci…
morna 30.09.2009 23:46
morna
na tu chybu poslal nemecky support odpoved: stiahnite najnovsi driver, skontrolujte konflikty dirver…
stano2000 01.10.2009 11:01
stano2000
USB mám myš,tiskárnu,čtečku (ta je odpojená) a TV tuner(vyžadováno 500mA).Oproti poslednímu funkčním…
morna 01.10.2009 12:44
morna
driver chipsetu základní desky bych nespojoval s biosem, určitě update jednoho nevyžaduje update dru… poslední
lední brtník 01.10.2009 13:56
lední brtník

na tu chybu poslal nemecky support odpoved: stiahnite najnovsi driver, skontrolujte konflikty dirverov, aktualizujte driver chipsetu mainboardu, skontrolujte USB pripojenie = akykolvek pasivny USB hub, alebo USB predlzovaci kabel bez pridavneho napajania (zdvojena koncovka na 2 USB porty), cez ktory neprejde 500mA napajanie kvoli stratam moze sposobit chybu.

USB mám myš,tiskárnu,čtečku (ta je odpojená) a TV tuner(vyžadováno 500mA).Oproti poslednímu funkčnímu stavu skeneru se změnilo -> přidání TV tuneru (skener sem zkoušel i s odpojenou tiskárnou a tunerem),šachy ohledně Úsporného režimu (zakázal jsem některé služby,instaloval ovladače myš/grafika).Do aktualizací driveru chipsetu (asi bych musel aktualizovat i BIOS) se radši zatím pouštět nebudu.Jinak jsem zprovoznil můj archaický PC s USB 1.1 a skener je OK.

driver chipsetu základní desky bych nespojoval s biosem, určitě update jednoho nevyžaduje update druhého, to spolu nesouvisí. naopak zbytečný flash biosu, prováděný pod windows, může skončit funusem.

přeinstalace driveru chipsetu základní desky je jen poslední možnost pokud nějaký instalátor něco přepsal. (nebo naopak dobrá připomínka pro uživatele, kteří ho nikdy neinstalují, protože neznají funkci chipsetu).
ale třeba amd/ati k mému znechucení ponechává původní ms ovladače pro usb.

snad ještě si pomoct přídavným pci usb řadičem, ale jejich kompatibilita je občas podezřelá - i těch s nec chipy, jejichž ovladače by se neměly tlouct s chipsetem základní desky. ale ve světě čínského hw nebude nikdy spoleh na nic, to je axiom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru