Avatar uživatele
Popelka Sany

Skončím kvůli vymknutému kotníku až do smrti na vozíku?

Přeji krásný den, kvůli své nešikovnosti jsem si v autobusu nešikovně vymkla kotník a to ještě tak, že jsem spadla a podjela mi noha o schod. Byla to krutá bolest. Začala jsem kvůli tomu používat mechanický vozík. Na nohu mohu došlápnout, dokážu na ní stát, ale chodit mi nejde. Noha už mě vůbec nebolí. v nemocnici jsem dostala ortézu. 13 září jedu na kontrolu. Mám naději, že budu ještě někdy chodit a budu zdravá, jako jsem byla až do osudné události?
Děkuji za odpovědi.

Zajímavá 0 před 2785 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jez zdravě, mysli pozitivně, hluboko a pomalu dýchej a psychicky se drž nad vodou. Měj dobrou náladu a buď ráda, že můžeš žít. Málokdo se za celý život někdy nezraní vlastní vinou. Do kontroly máš zhruba deset dní a tak ono se to zregeneruje. Potom si zařiď nějaké rehabilitace a pomalu to rozhýbavej. Ještě tak týden tu nohy pomalu navykej na pohyb a lehce rozcvičuj podle rad a pokynů někoho kdo ví co dělá. Myslím, že pak už vozík vrátíš a budeš chodit jako dřív. Možná to pak ještě občas píchne a zabolí, ale to by mělo postupně odeznít.

V rámci léčby ti dám jeden tip:

Čaj Váňa Kloubní n.s. 40 × 1.6 g

Složení: jasan list, tužebník nať, harpagophytum procumbens kořen.

Použití: Tato bylinná směs podporuje činnost pohybového ústrojí a kloubů. Napomáhá vyplavování nežádoucích látek z lidského organismu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě, vymknutý kotník neni nic závažného. Vše se rychle napraví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Ale nepodceňuj léčbu, dobře že jsi šla k lékaři. Já jsem asi v 17 naboural na motorce a poškodil si kotník. Nikam jsem nešel, časem se to nějak zahojilo. A po padesátce jsem na ten kotník začal kulhat a obtížně se mi řídí auto, nemohu dobře ovládat pedál.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

To rozchodíš, chce to čas a čas to zahojí. Možná mohou pomoci nějaká rehabilitační cvičení, nějaké koupele (námoky v lavoru), dále mohou pomocí nějaké fyzikální léčby – perličkové koupele ultrazvuky a pod. Stalo se mi něco podobného a normálně se to zahojilo a žádnou vadu při chůzi nepociťui

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Chceš říct, že ti kvůli výronu kotníku budou amputovat nohu ?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek