Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Skákání pingu-odměna

Dobrý den,
již delší dobu mám problém s připojením k internetu. Je to záhada a nikdo neví proč se tak děje a proto jsem se rozhodl nabídnout 500 Kč tomu, kdo vyřeší můj problém. Ping přes příkazový řádek je v pohodě(cca 25 ms), ale v programu HLSW(program pro správu serverů) mi hodně často skáče ping do červených hodnot(spíše timeout čili výpadek). Na obrázku je 3x příkazový řádek s pingem na seznam, facebook a IP adresu kontrolovaného serveru, který mám i v HLSW. V řádku je ping v pohodě, ale na záznamu grafu pingu(v modrém obdélníku) v HLSW skáče do červených hodnot a to hodně často. Server jsem samozřejmě zkoušel i jiný a je to všude stejné(dělá to u všech her někdy i u samotného prohlížení internetu-tam to ovšm není tak markantní a poznatelné). Při stěžování u poskytovatele internetu mi bylo řečeno že neví co s tím. Windows jsem přeinstaloval, na notebooku mi to dělá také(přes wifi). Připojení mam přes router(zkoušel jsem i bez něj a nic to nezměnilo). Ještě taková zajímavost-jednou jsem stahoval něco přes uloz.to a mel jsem u toho zaplé HLSW a všiml jsem si, že skakání do červených hodnot v dobu stahování přestalo, jen se zvýšil ping kvůli downloadu(také příkládám screen) Opravdu bych byl moc rád za vyřešení. Odměnu při vyřešení pošlu přes poštu. Za férové jednání budu rád :) Stačí napsat a podám bližší info o čemkoliv. Facebook: Tomáš Vičánek
Odkaz na screen: mrxxyxp
Odkaz na screen s dobou stahování: f7bie3p
Díky všem za jakoukoliv radu

Předmět Autor Datum
myslis ze odmenou sa daco zmeni? heh toto ries s tvojim ISP a na ping posielaj aj 1500b pakety, nie…
shiro 15.10.2013 19:05
shiro
Odmenu vypisovat nemusis, mame tu ak si si nevsimol profesionalnu IT poradnu, kde ti vieme poradit.…
fleg 15.10.2013 19:09
fleg
Ano je to mistni poskytovatel bohuzel bydlime v relativne novostavbe a proto tu neni tolik moznosti.…
vici 15.10.2013 19:20
vici
- internet bol od počiatku budovaný ako sieť s nespojitým a nespoľalivým prenosom - trasa ktorou sa…
Joseph 15.10.2013 19:23
Joseph
A s timhle mam teda delat co? Beru nespoilehlivy prenos do 100 ms, ale ne tohle :)
vici 15.10.2013 19:30
vici
Uz si zistil jaky je rozdiel medzi pingom tvojim a pingom z toho HSLW programu? Je tam stejna IP? St…
MM.. 15.10.2013 19:36
MM..
Dobre ted jsi mi rekl spoustu asi uzitecnych informaci, ale nemam tuseni jak je mam zpracovat a over…
vici 15.10.2013 19:39
vici
Takze mas nejaky skvely program a nevies co robi? Ja to teda urcite neviem co nejaky tvoj HSLW progr…
MM.. 15.10.2013 19:45
MM..
Mas v tom PC nejake skvele dementne antiviry? Ak ano tak vsetky odinstalit a restart.
MM.. 15.10.2013 19:46
MM..
Jelikoz jsem preinstalovaval Windows(tak jak jsem psal, chce to lepe cist) tak antivirusem to neni :…
vici 15.10.2013 19:51
vici
Ked prikaz ping na nejaky server (IP) hlasi 20ms a nejaky skvely program hlasi ping na stejny server…
MM.. 15.10.2013 19:54
MM..
Kdyz asi hra, kterou hraji po svete miliony hracu mi dela to same bude hra na hovno? Pravetento prob…
vici 15.10.2013 19:59
vici
Hra neposiela ping paket. Tak som sa ta pytal co posiela ten tvoj program. Ty mi tvrdis ze ping, ja…
MM.. 15.10.2013 20:13
MM..
Jak už naprosto přesně napsal MM, je třeba rozlišovat ICMP ping a odezvu aplikačního serveru.
touchwood 15.10.2013 20:15
touchwood
o vysvetleni bych sen ehadal + navod na wireshark by taky nebyl k zahozeni :) Nebo spise co presne z…
vici 15.10.2013 20:57
vici
já logy z wiresharku nepotřebuju. ;-) Chápu co tě trápí, ale stabilita nevyhrazené linky taková pros… poslední
touchwood 15.10.2013 21:35
touchwood
Tvoja sťažnosť smeruje na kolísanie času prenosu a vraj občasnú, krátkodobú stratu spojenie, sťažuje…
Joseph 15.10.2013 20:20
Joseph

myslis ze odmenou sa daco zmeni? heh
toto ries s tvojim ISP a na ping posielaj aj 1500b pakety, nie tie krpate srajdy co to bezne do pingu posiela, tam nemusis zistit nic.
Velkost paketu nastavis prislusnym prepinacom. potom uvidis ako ti bude skakat. Ak si na wifi, tak sa necuduj, je to normalne, tam maly ping nebudes mat nikdy.

Odmenu vypisovat nemusis, mame tu ak si si nevsimol profesionalnu IT poradnu, kde ti vieme poradit.
Bohuzial nie vyriesit, podla IP si klient mensieho ISP, pripojenie pravdepodobne cez wifi, agregovane linky a pod. Situaciu vyriesis jedine zmenou ISP, pripadne situaciu vie vyriesit tvoj sucasny ISP.
Jedine co sa da je pozriet si, kde sa straca spojenie, co sa bude diat pravdepodobne este na strane ISP, respektive medzi tvojim ISP a jeho dodavatelom konektivity.

Ano je to mistni poskytovatel bohuzel bydlime v relativne novostavbe a proto tu neni tolik moznosti. Nevim presne jak mame pripojeni, ale jsme "panelovy" dum...ze strechy optickym do bytu pres nejakej prepinac pak kabelem do routeru...A to jak zjistim kde se ztraci spojeni? Diky za odpovedi

- internet bol od počiatku budovaný ako sieť s nespojitým a nespoľalivým prenosom
- trasa ktorou sa pakety prenášajú z bodu A do bodu B nie je nevyhnutne v každý okamih rovnaká, z toho samozrejme vyplynie rôzny čas na prenos, je to základná vlastnosť internetu

Provideri sú s touto vlastnosťou siete oboznámený a podľa toho sa zariadili, majú zavedené služby s rôznou prioritou paketov. Zrejme nepatríš k zákazníkom využívajúcich služby s vyššou prioritou

Uz si zistil jaky je rozdiel medzi pingom tvojim a pingom z toho HSLW programu? Je tam stejna IP? Stejny port? Stejna dlzka paketu? Ak je nieco odlisne tak sa zameriavas tym smerom.
Druha vec je ze ci ten HSLV sa sprava sam ako server? Tretia vec nemas tam nejake kolizie IP adries (tvoj PC versus iny PC)? (ze ked nic neposieals tak paket ide inde, ptz posledny s danou IP bol iny PC. Ale ked ty stahujes a zaroven HSLW, tak router posle paket tebe lebo ty si posledny kto z tej IP komunikaval, apod).

Jelikoz jsem preinstalovaval Windows(tak jak jsem psal, chce to lepe cist) tak antivirusem to neni :) Ja nikde nenapsal, ze HLSW je vybornej a skvelej program a ja vim co dela v ramci mojeho pouzivani...ukaze mi graf pingu na server a muzu se pres nej na server pripojit...nevim co vic potrebujes vedet...radeji bych resil ping nez HLSW(takhle mi ping skace i u her, ktere vubec HLSW nepouzivaji, jen jsem chtel ukazat ten graf pingu nic vic nic min...) Diky za rady

Kdyz asi hra, kterou hraji po svete miliony hracu mi dela to same bude hra na hovno? Pravetento problem resim a ty mi jen zopakujes muj problem...jsi genius nevedel jsem to :O Arogantni lidi, kteri jen shazuji ostatni mi moc nepomuzou :) Byl bych rad za normalni rady...diky vsem normalnim :)

já logy z wiresharku nepotřebuju. ;-) Chápu co tě trápí, ale stabilita nevyhrazené linky taková prostě bývá. Jak už zaznělo, prvotně bys to měl řešit se svým ISP, který by měl mít technické nástroje, jak toto odsledovat a hlavně řešit. Je také možné, že ISP aplikuje nějaká technická omezení (shaper, policing, apod.) na "vysoké porty". Prostě vaříme tu z vody. A třeba taky problém není u tvého ISP, ale někde zcela jinde..

Tvoja sťažnosť smeruje na kolísanie času prenosu a vraj občasnú, krátkodobú stratu spojenie, sťažuješ sa na vlastnosti prenosu, prenosovej linky.

Sťažuješ sa na nesprávnom mieste.

Sťažuj sa u Svojeho providera, ak neuspeješ, môžeš/nemôžeš ? zmeniť providera. ... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru