Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sledování filmů z TV bez LAN vstupu

Ahoj,
rád bych se zeptal, jak co nejjednodušeji dostat obraz do starší TV (32LG3000), která nemá LAN port, v obýváku mám novějšího Samsunga s podporou DLNA a moc se mi zalíbila možnost pouštět tam filmy(fotky, hudbu...) přes domácí síť z notebooku, mobilu atd....z obýváku mám do pokoje natažený síťový kabel....
Našel jsem toto...
http://www.pocket-lint.com/news/35642/htc-dlna-bri dge-gadget-tube
a také tento zixel router, který by to asi vyřešil
http://www.mironet.cz/zyxel-dma1000w-wifi-digital- media-adapter-pc-x-tvhifi-80211-g+dp90765/
ale už se neprodává a zatím jsem nenašel jiný podobný,
každopádně bych se rád zeptal někoho, kdo podobný router má, jestli by to vůbec fungovalo,
díky.

Předmět Autor Datum
přikup si nějaký eee box nebo multimeďální centrum, připoj přes hdmi, a jedéém!
lední brtník 11.03.2012 14:42
lední brtník
OK, to multimediální centrum by fungovalo nějak samostatně? Nastavil bych tam na pevno aby posílalo…
Brnys 11.03.2012 16:31
Brnys
já se omlouvám, vůbec netuším co to je android. jestli to je ten krám co se v něm musí denně dobíjet…
lední brtník 11.03.2012 17:00
lední brtník
Mam tohle zarizeni: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 8I26J000ZM4 propojeno s PC ne…
borsuk 11.03.2012 17:10
borsuk
Já bych právě preferoval, aby se vůbec dálkové ovládání toho přehrávače nemuselo používat... Teď nap… poslední
Brnys 11.03.2012 20:54
Brnys

OK,
to multimediální centrum by fungovalo nějak samostatně? Nastavil bych tam na pevno aby posílalo výstup na HDMI, TV přepnul na HDMI a např. přes mobilní androidí aplikaci iMediashare tam hrnul rovnou film? Jde mi o to, aby se zase nemuselo ovládat to multimediální centrum (dálkovým ovladačem...)

Mam tohle zarizeni: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 8I26J000ZM4 propojeno s PC nebo routerem pres LAN a televizorem pres HDMI, to co nasdilis v PC ci notebooku, to prehrajes v tom MMCentru, konkretne ja to mam zapojeno do LAN portu routeru, kvuli webovym sluzbam onoho zarizeni - nezavisle na zapnuti PC. Pouziti dalkace je nezbytne, aplikaci iMediashare neznam, v tom neporadim. Dalsi reseni je k tomu MMC dokoupit externi USB disk, stazene a sdilene filmy v PC ci notebooku si kopirovat primo po siti na nej nebo koupit ten router s USB a zapojit onen disk primo do jeho USB, v tom pripade bude obsah disku pristupny kazdemu v domaci siti. Dalsi jeste levnejsi reseni je zakoupeni MMcentra bez podpory LAN, na USB disk jen proste nahazes to na co se chces podivat a vymalovano. Jestli jsem neco napsal blbe, at mne poopravi nebo dovysvetli zkusenejsi, sitarina neni muj konicek.

Já bych právě preferoval, aby se vůbec dálkové ovládání toho přehrávače nemuselo používat...
Teď např. přehraju:
1)SamsungLE37D570 + Notebook(server Serviio) - na TV se přepne na zařízení Allshare a už si tam vybírám, co chci přehrát (moc pohodlné to teda není - a musí běžet notebook, ale na zapnutí filmu to stačí:)
2)SamsungLE37D570 + Telefon Android (zmíněná aplikace iMediaShare) - tak tohle je prostě paráda, zapnete aplikaci, připojí se k TV a už přehráváte co chcete, dá se přeskakovat v čase, zesilovat/zeslabovat zvuk, telefon zamknete a odložíte (ani nebaští moc baterku)
A tohodle bych chtěl dosáhnout i ut starší LG s "pouze" HDMI vstupem - stačilo by klidně, kdyby si povídal jen s androidím telefonem, ale nevím, jestli půjde nakonfigurovat jakýkoliv mediální přehrávač, nebo musí mít podporu DLNA (ty modely jsou dražší), nebo to jde ještě úplně jinak.
Pro Brtníka: Ten Android jsi vystihl:-)....mobila chci používat jako zdroj obsahu, ne jako ovládání

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru