Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sledování tabletu (bez SIM) via GPS

Jelikož mi v zahraničí nefungoval mobil (můj Aligátor si neporadí s jinými kmitočty), půjčila mi dcera iPhone 5. Následně mi sdělila, že na druhém ajfounu (svého manžela) vlastně online může sledovat, kde se právě pohybuju. Je to důsledek nějaké aplikace, kdy se oba navzájem nějak "provázali" či co.. Netuším, ale, zda na to stačí GPS modul či je nutné čerpat data.

Tahle fičura mě zaujala.
Existuje něco podobného i pro Android bez SIM, jen s Wifi a GPS modulem? Že bych z PC teoreticky sledoval, kde se právě pohybuje?

Předmět Autor Datum
O tomhle jsem se něco doslechl a tuším, že je to celé online zaležitost a GPS v tom nehraje roli.
windowsáč 06.06.2014 19:10
windowsáč
Zkusil bych Cerberus, plne vyuziti je sice navazano na SIM, ale umi pracovat i s GPS, treba vyzkouse…
jezevec 06.06.2014 19:43
jezevec
Co se tyka tehlech aplikaci na vypatrani mobilu, tak pachatel aplikaci proste mazne a je po hledani…
RedMaX 06.06.2014 19:53
RedMaX
Jsou samozrejme potreba data, pres GPS nebo GSM lze vysledovat mobil jen na prikaz policie. Neco je…
RedMaX 06.06.2014 19:47
RedMaX
aby vedela jestli uz se blizi z treninku zpatky a mohla postavit na obed No, nebo převlíknout lajnt…
Dale Cooper 06.06.2014 23:31
Dale Cooper
Mám dojem, že ta apka, kterou mají mladí v ajfounech, sleduje online, možná s několikaminutovým zpož…
L-Core 07.06.2014 09:10
L-Core
Ja si opravdu myslim, ze to bude jako to placene Endomondo, ze to odesila data o aktualni poloze v n… poslední
RedMaX 07.06.2014 10:33
RedMaX

Co se tyka tehlech aplikaci na vypatrani mobilu, tak pachatel aplikaci proste mazne a je po hledani nebo pripadne udela obnovu tovarniho nastaveni. Nektere smartphony maji hardwarovou podporu pro tyhle softwary na vyhledani ztraceneho zarizeni a pak ho najdes i pri obnove tovarniho nastaveni, ale nezajimal jsem se o to, akorat jsem kdysi cetl, ze to vetsina smartphonu zabudovane nema.

Jsou samozrejme potreba data, pres GPS nebo GSM lze vysledovat mobil jen na prikaz policie.

Neco je ted primo od Google, ale blizsi info neposkytnu, sam nevim. Vystacim si s aplikaci Runkeeper, kterou kdyz spustim, tak mi zaznamenava trasu a odesle ji posleze na net, kde si mohu prohlednout, kolik jsem toho ten den na kole ujel pripadne to sdilet s "prateli". Vim ale, ze nektera aplikace v placene verzi odesilala online (v 5 minutovem intervalu), mozna Endomondo, jeden znamej mi rikal, ze se manzelka muze podivat, kde zrovna je doma na PC, aby vedela jestli uz se blizi z treninku zpatky a mohla postavit na obed. :-)

Mám dojem, že ta apka, kterou mají mladí v ajfounech, sleduje online, možná s několikaminutovým zpožděním(?). Prostě jakoby se nějakým TeamViewerem připojili na ten druhý spárovaný smartfoun a spustili si na něm navigaci. Podrobnosti ale nevím; budu se muset na to zeptat (případně zjistit, co je to za aplikaci/funkci).

Ja si opravdu myslim, ze to bude jako to placene Endomondo, ze to odesila data o aktualni poloze v nejakem casovem intervalu a druhy se muze na internetu na webu Endomonda nebo v jejich aplikaci podivat, kde zrovna dotycny je, pokud to spolu sdileji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru