Avatar uživatele
anonym

Sledujete si pravidelně svůj zdrav. stav a využíváte preventivní prohlídky zdarma?

Oční 1× za 2 roky, zubař 2× ročně, EKG, cukr a podobně. Samozřejmě záleží na věku, kde spíše prevence přibývá.http://www­.vzp.cz/klien­ti/programy-prevence/preven­tivni-prohlidky

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, jendahun, dudu, aramah, Pájo, Illines, anonym před 4185 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Sůwa

Samozřejmě ANO. Kde ti taky dneska dají něco zadarmo, že?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Na preventivní prohlídce jsem byla naposledy ještě u dětské lékařky.
Doplňuji:
Chodily jsme také na pravidelné zubní prohlídky a byla jsem několikrát u očního lékaře a měla nosit brýle na dálku, ale nenosím je dodnes. Jinak jsem šla později k doktorovi pouze pokud jsem potřebovala vstupní zdravotní prohlídku do nového zaměstnání a potom se tam již neukázala.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Deli

Ano, vyplatí se to i lidem kolem třicítky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

Kvůli svému poničenému zdraví jsem na zdejší poliklinice stálicí – čtvrtletně mě chtějí spatřit v diabet. poradně, pololetně kardiolog a ročně pak na očním. Na gyndě jsem byl před drahnými léty jen jednou /kvůli špatnému Rh faktoru/ a přestal jsem chodit k zubaři – klapáky ani nebolí ani se nekazí. S obvodním lékařem se pravidelně potkávám na ulici nebo někde v obchodě. Např. nedávno mě přistihl jak si kupuji zakázanou tlačenku, ale shodli jsme se, že se tak dělo pod dohledem lékaře a hlavně kvůli kloubům.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

lepší by byl trikodér jako měli ve star treku, aby se mohl člověk prohlédnout sám.

Chodit k doktorovi je pro některé lidi „časově náročnější“ a praktik bez přístrojů dnes skoro nic nezjistí.

maximálně může poslechnout. Každý praktik nemá EKG v ordinaci nebo ultrazvuk či rentgen.

nejdřív člověk se msí objednat pak tam zajít dostane žádnaky ke specialisům, zase se musí objednat… Moc zdlouhavé. A když někdo pracuje na směny tak je to ještě komplikovanější nebo když bydlí někde, dotkroa mé taky někde jindě, pracuje někde jinde (vesničtí) tak je to další problém.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jendahun

Letos v zimě jsem se rozhodl že si nechám udělat preventivní prohlídku,jak jsem to viděl v TV.Obvodní doktorka mě uzemnila hned po vstupu,že nesmím věřit všemu,co v TV vidím.Takže mi odebrala krev,změřila tlak a poslala k k ortopedovi.Ten mi řekl,že co bych chtěl,vzhledem k svému věku jsem přiměřeně opotřebovaný.Dok­torce jsem řekl,že otec umřel na rakovinu tlustého střeva a taky že mě píchá na plících.Podivila se,že chci na RTG plic a vyšetření konečníku.Hlavně mi důrazně přikazovala,že nemám kouřit,to samé i ortopéd.Takže jsem došel k závěru,že raději zajdu příště k nějakému lidovému šamanovi a dozvím se stejné informace za asi podstaně míň peněz.
Jinak chodím dvakrát do roka na zubní a se zeleným zákalem k očnímu.Dřív mě oční doktorka chtěla měřit každé tři měsíce,když jsem přešel po změně bydliště k jinému doktorovi a odmítl jeho super osobní léčbu za šílené peníze s léky které prodával jako dealer,stačí když mě vidí dvakrát do roku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek