Předmět Autor Datum
a) zapomněl jsi napsat,, jestli ty tvoje "disky" jsou pouze oddíly jednoho a téhož disku, nebo se sk…
Pytlík 20.08.2011 11:20
Pytlík
a) promin je to jen jeden disk rozdelen na dve casti.. b) na C sem dal malo mista takze by se nemusl…
ecko 20.08.2011 11:32
ecko
Tohle lze udělat, některé partition managery to dokonce umožňují dělat "za živa", teoreticky bez ztr… poslední
Pytlík 20.08.2011 12:22
Pytlík
nerozumný nápad. až si znefunkčníš systém, budeš muset zformátovat celý disk = i s daty. jestli máš…
lední brtník 20.08.2011 11:23
lední brtník

a) zapomněl jsi napsat,, jestli ty tvoje "disky" jsou pouze oddíly jednoho a téhož disku, nebo se skutečně jedná o fyzicky různé disky
b) napiš také, co tě k tomu požadavku vede, třeba ti to i rozmluvíme. Osobně považuji za lepší mít systémový oddíl pouze na systém a datový oddíl.

Tohle lze udělat, některé partition managery to dokonce umožňují dělat "za živa", teoreticky bez ztráty dat. Jenomže to jednak trvá dost dlouho a hlavně: je to riziková operace, stále hrozí, že se něco pokazí (a nemusí to být zrovna výpadek proudu) a přijdeš o všechno.
Osobně bych to dělal tak, že bych data odlil bokem, na jiný disk. Také lze udělat na tento disk obraz systémového oddílu, ale já bych raději udělal čistou, novou instalaci. Pro tento případ bych si postupem podle http://pctuning.tyden.cz/windows_xp_is_not_dead-in stalacka_s_driverpacks uchystal instalační DVD s drivery)
No, a potom bych disk rozdělil znovu (lze to udělat i z instalačního CD/DVD), nainstaloval operační systém (nebo obnovil z obrazu) a okopíroval data.

nerozumný nápad. až si znefunkčníš systém, budeš muset zformátovat celý disk = i s daty.
jestli máš příliš malý disk (a pomalý), nechceš si jít radši koupit nějaký normální disk?

někdy stačí jen přesunout veškerá data ze systémového disku c: na d: (a změnit umístění adresáře "dokumenty"). stejně tak odstěhovat pryč soubory a adresáře z plochy, mít na ní jen zástupce na adresáře na d:

pokud chceš nermomocí vytvořit jediný hnůj se systémem a daty dohromady, půjč si u známých disk, odstěhuj na něj celé d:, nějakým partition managerem (z bootovacího cd) smaž d: a roztáhni c:, a ve windows zas vrať data na tvůj disk.

partition managery dokonce tvoji možnost (sloučení oddílů) nabízí, je to extrémně nespolehlivá funkce a je pravděpodobné, že přitom o všechny soubory přijdeš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru