Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sloučím AVI. soubory v Total Comanderu, ale výsledný soubor nemá příponu AVI. , co mám špatně nastav

Dobrý den. Jak jsem již nadepsal, snažím se sloučit dva AVI. soubory přes Total Commander, což se mi i ve výsledku povede, sloučené video lze i přehrát v PC, nicméně po sloučení je soubor na ploše veden jako bílý list a ve vlastnostech je Typ souboru - Soubor a já bych chtěl, aby tam bylo Typ souboru - Videosoubor AVI. Zřejmě to neumím správně v Total Comanderu nastavit. Poradil by mi někdo prosím, kde přesně mám upravit nastavení, než spustím sloučení.Děkuji

Předmět Autor Datum
Proč soubor (příponu) nepřejmenuješ?
host 18.07.2011 20:24
host
Jo to funguje dopsat za soubor .avi, neukazuje se mu u toho videa ale pořád náhled ve složce jako u…
Tuky 18.07.2011 20:44
Tuky
Zlučuješ dva avi súbory v Total Commanderi? To zíráám! ::) Aký plugin si na to spájanie videa použil…
pme 18.07.2011 20:38
pme
To já nevim, to jsou na mě moc detailní informace, když napíšeš kde to vybádám, odpovím samozdřejmě.…
Tuky 18.07.2011 20:49
Tuky
Pokud jsi to sloučil takto, tak máš sice soubor, ve kterém jsou za sebou dvě videa, ale pochybuju, ž…
JoDiK 18.07.2011 20:56
JoDiK
Jo funguje to, někde psali, že to může třeba rozházet zvukovou stopu s obrazem, ale vše je OK. Měl j…
Tuky 18.07.2011 21:04
Tuky
A v jakém programu to sloučené video přehráváš? Zřejmě nějakej "lepší oddíl", co umí přehrát i poško…
JoDiK 18.07.2011 21:29
JoDiK
Ze tak jde spojit AVI, to si nemyslim, ale treba MPEG videa tak normalne hraji. Sice je rozjety udaj…
JR_Ewing 19.07.2011 08:10
JR_Ewing
Obávám se, že žádný plugin... jen binární spojení souborů...
host 18.07.2011 20:53
host
Veď práve !!! Myslel som, že má stiahnuté nejaké časti napr: video1.avi.001, video1.avi.002 - proste…
pme 18.07.2011 20:59
pme
Jo tak pardon, opět jsem se předvedl, jaká jsem kapacita, ty soubory mi Total Commander sice sloučil…
Tuky 18.07.2011 21:56
Tuky
Avi soubory se odjakživa spojují ve VirtualDubu. Nezkoušel jsem, jestli to umí i AVIDemux, možná že…
mia 18.07.2011 23:10
mia
Presne tak, nechapem preco chce niekto strihat video v suborovom manazeri, navyse ked to nevie (ani…
Dreamer 19.07.2011 22:39
Dreamer
záleží, po pročtené (pme) diskuzi, jak je to rozdělené. dá se rozdělit binárně http://pc.poradna.ne…
kmochna 19.07.2011 09:18
kmochna
Děkuji p. kmochna za odpověď, rád bych se ještě dodatečně dotázal, zda konkrétně za použítí programu…
Tuky 21.07.2011 21:15
Tuky
Odpovím za kmochnu: konkrétně při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a uklád…
mia 21.07.2011 22:26
mia
OK děkuji za odpověď, jestli to tak je a kvalita se pouhým sločením nemění, tak paráda to mám radost…
Tuky 21.07.2011 23:38
Tuky
při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct str… poslední
Dreamer 24.07.2011 20:07
Dreamer

To já nevim, to jsou na mě moc detailní informace, když napíšeš kde to vybádám, odpovím samozdřejmě. Stáhl jsem na Stahuj Total Commander verze 7.56a dal sloučit soubory. Sloučí je to, zvuk se nerozjíždí s obrazem, vše funguje, akorát mi po sloučení naskočilo to co jsem tu popsal, výsledný soubor byl ve vlastnostech vedený jako soubor a nikoliv jako u originálu .AVI.

Pokud jsi to sloučil takto, tak máš sice soubor, ve kterém jsou za sebou dvě videa, ale pochybuju, že je uvidíš obě. Tipuju, že se přehraje jen to druhé. Tato funkce Total Commanderu není na spojování video souborů ale spíše už historická záležitost třeba na spojování rozděleného souboru pro přenos na disketách. Na spojování videa jsou jiné programy (google: AVI JOIN)

Jo funguje to, někde psali, že to může třeba rozházet zvukovou stopu s obrazem, ale vše je OK. Měl jsem 3 videa nahraný z DVB-S a mezitím, když jsem to nahrával byly reklamy, tak jsem to vždy vypnul na reklamu a ted jsem je chtěl dát dohromady, jenže protože mi vypršel TRIAL Pinacle Studio, tak jsem našel na netu, že to můžu spojit přes Total Comander, což i šlo a hraje to celý od A do Z, žádná chyba, až na ten neuvedený typ souboru po sloučení.

Jo tak pardon, opět jsem se předvedl, jaká jsem kapacita, ty soubory mi Total Commander sice sloučil a ukazuje mi to velikost sloučeného souboru o velikosti odpovídajcí součtu těm slučovaným souborům, jenže hraje to jen první část a dál nic./Media Player/ Takže to nefunguje a pardon, že jsem se to prezentoval předtim mylně jinak, už toho mám dneska plný zuby.

Presne tak, nechapem preco chce niekto strihat video v suborovom manazeri, navyse ked to nevie (ani uzivatel ani ten program).

Inak TV programy sa nahravaju tak, ze sa nastavi cas - zaciatok a koniec, mysli sa na to ze to zacne o 5 min. skor a skonci o 25 neskor a potom sa bud reklamy pretocia, alebo ak to ma zostat, tak sa vystrihnu, na rozne formaty su vhodne rozne programy, pretoze ziadny nepodporuje vsetky - ak sa to ma strihat bez rekompresie - inak to je nezmysel.

záleží, po pročtené (pme) diskuzi, jak je to rozdělené.

dá se rozdělit binárně http://pc.poradna.net/q/view/161848-spojeni-vice-v ob-avi-mpeg-souboru prostě si soubor představ jako proužek a nůžkama ho rozstříháš- bez spojení nebudou další části fungovat, každý soubor obsahuje hlavičku, co je zač. u tohoto rozdělení hlavička bude jen u prvního souboru.

dále může být soubor rozdělen na více avi kontejnerů. každý soubor obsahuje hlavičku- to se spojuje ve videoeditoru.

zastaralý avi kontejner se vyznačuje seznamem snímků, zvaný index- ten je na konci souboru, může být poškozen.

takže řešení bych viděl ve zjištění, jak to teda je:
stáhni si disk investigator dskinv.html a zkontroluj si, jestli jsou obsaženy hlavičky v souborech, pokud ne, spojuješ binárně, index poškozen, projedeš v avidemuxu.
jestli jsou hlavičky všude, avidemux, připojit soubory- uložit.

hlavičku avi poznáš jednoduše- řve na tebe, že je riff
[6502-disk-investigator-jpg]

Děkuji p. kmochna za odpověď, rád bych se ještě dodatečně dotázal, zda konkrétně za použítí programu Avidemux, pokud v něm pouze sloučím dva .avi soubory, dochází ke změně kvality oproti originálu ? Od oka těžko porovnat, když se podívám do vlastností souboru u originálu oproti videu po slučení, je rozdíl v položkách u orginálu rychlost dat 1020 kbps + přenosová rychlost 1404kbps a u sloučeného souboru se změnili na rychlost dat 1095 kbps a přenosová rychlost 1479, tyto položky se mírně zvýšili. Jen by mě, neboť nevím zajímalo, pokud slučujete video soubory, nic v nastavení neměníte ani o to nestojíte, pouze přidáte video soubory, uložíte a toť vše, zda se mění kvalita záznamu, anebo zůstává naprosto totožná s originálem ?

Odpovím za kmochnu: konkrétně při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct stream copy), nedochází k žádné změně kvality oproti originálu. Dle mého názoru jsou rozdíly způsobené tím, že se to bere jako průměrný datový tok.

při použití jakýhokoliv videoeditoru, pokud se soubory spojují a ukládají bez rekomprese (direct stream copy), nedochází k žádné změně kvality oproti originálu

Ano, lenze pozor na to ze videoeditorov ktore dokazu spajat/strihat bez rekompresie nie je vela, konkretne pre AVI odporucam ako uz bolo spomenute VirtualDub a pozor, strihat len na klucovych snimkoch, inak to nebude bez rekompresie alebo nebude strih na tom mieste kde sa vytvori.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru