Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Složka obnovy systému

Zdravím, potřeboval bych pomoct,
mám notebook ASUS N53SV a dočetl jsem se, že na systémovém disku je někde skrytá složka se zálohou OS a Driverů, co tam bylo od výrobce. Nevíte prosím někdo, kde je a jak se ta složka jmenuje? Já jsem totiž cca před půl rokem (kdy jsem o tom ještě nevěděl) přeinstaloval Win 7 a ačkoliv na tu samou verzi, ke které mám i normálně Product Key, tak mi to pořád píše, že nemám legální Windows. Tak bych tam chtěl obnovit ten původní, pomocí klávesy F9, jak je to v návodu, jenže předchozí přeinstalace ty původní soubory samozřejmě odebrala a uložila někam do složky Windows.old, proto bych potřeboval vědět název a umístění té složky se zálohou, abych ji mohl vzít z Windows.old a dát normálně do aktuálního systému a pak to z ní celé obnovit.

Předem moc díky za každou radu.

Předmět Autor Datum
ve správě disků (diskmgmt.msc) je možná vidět skrytý oddíl, kde byla tovární instalace.
lední brtník 22.12.2013 19:56
lední brtník
Ono to nebýva len v nejakej zložke. Na disku býva vytvorený samostatný oddiel tzv. recovery oddiel -…
pme 22.12.2013 19:57
pme
co myslíš "čistou instalací"? jakože klasická přeinstalace windows?
Kelley1993 22.12.2013 20:18
Kelley1993
Nie, "klasická přeinstalace windows" tak ako to chápeš Ty (ty původní soubory samozřejmě odebrala a… poslední
pme 22.12.2013 20:24
pme

Ono to nebýva len v nejakej zložke. Na disku býva vytvorený samostatný oddiel tzv. recovery oddiel - je skrytý a uvidíš ho v správcovi diskov.
Ak si ho svojou "odbornou preinštaláciou" zničil, už Ti neostáva nič iné ako čistá inštalácia a ručne doinštalovať všetky ovládače - následne systém aktivovať nanovo.

Nie, "klasická přeinstalace windows" tak ako to chápeš Ty (ty původní soubory samozřejmě odebrala a uložila někam do složky Windows.old) je na hovno.
Čistá inštalácia je u mňa zrušenie a následné vytvorenie nového oddielu, potom formát, všetko čo tam bolo bude navždy stratené, preto predtým je nutné všetko dôležité zálohovať.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru