Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Složka s čísly při aktualizaci

Zdravím,
mám opakovaný problém, kdy se mi na připojeném externím disku objevuje složka s haldou čísel :( Poprvé jsme celý PC přeinstalovali a chvilku to šlo. Nyní se začaly stahovat aktualizace a složky se opět ukázaly a "jdou" rovnou na "D", "céčku" se zatím vyhýbají. Jako antivira používm Avast (volnou verzi) a nic nehlásí. Naposledy se mi aktualizace zasekly a naskočilo mi hlášení, že je nejspíše poškozený Hardwere. Teď se PC začíná zasekávat, ale jinak vše jde. Moc moc prosím, máte s tím někdo zkušenost? Můžete mi někdo poradit? (Z okna ho zatím házet nechci :) A ta čísla?)
Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
To je normalne pocas nejakej instalacie niecoho. Nie su to stahovane Windowsupdate tie sa stahuju do…
MM.. 20.08.2012 14:57
MM..
Toto robia s oblubou akualizacie Opice, pardon MS Office. Ked mas dost miesta na disku, tak to nemaz…
A111 20.08.2012 15:25
A111
To dělají dementní windows aktualizace. Otestujou si, na kterém disku je nejvíc místa a tam si uděla…
mia 20.08.2012 15:50
mia
Zaujimave ze mne to vzdy po sebe zmazu, nepamatam sa ze by som to mazal rucne, mozno raz v zivote. V…
MM.. 20.08.2012 15:53
MM..
Když se ke mně dostane stolní PC, kde je hromada takovýchto složek, ani jedna nejde smazat, protože…
mia 20.08.2012 16:01
mia
To je malicious software removal tool, taha sa to kazdy mesiac ako aktualizacia Windows (pocas "aktu… poslední
MM.. 20.08.2012 16:07
MM..

To je normalne pocas nejakej instalacie niecoho. Nie su to stahovane Windowsupdate tie sa stahuju do C:\Windows\Software distribution. Ale je to nejaka beziaca instalacia apod (po instalacii niecoho a predtym ako das restartovat PC), moze byt aj nejake update ale nie stahovanie ale beziaca INSTALACIA update. Cisla su nahodne a je to tak OK (je to len docasna zlozka). Po uspesnej instalacii a restarte Win by sa mala automaticky zmazat. Nemas do toho vobec drbat.
Ak tam ostane aj po niekolkych restartoch tak si pozri co v tej zlozke je, a vies ze ktory program ju spossobil. Ked sa nezmizne ani po niekolkych restartoch a vypnuti Win a naslednom zapnuti, mozes ju zmazat.

Toto robia s oblubou akualizacie Opice, pardon MS Office.
Ked mas dost miesta na disku, tak to nemaz lebo ked si zmyslis ze chces zmenit / pridat nejaku ficuru v Office, tak bud to hlada prave tam, alebo ziada vlozit instalacne CD/DVD.

To dělají dementní windows aktualizace. Otestujou si, na kterém disku je nejvíc místa a tam si udělají dočasnou složku. Někdy ji taky po sobě smažou, ale většinou ne. A většinou naprávují soubory uvnitř tak, aby je uživatel (ani administrátor) nemohl smazat, takže dost často se musí převzít vlastnictví a přidělit adminovi plné práva, pak to teprve jde smazat.
Jestli nechceš, aby ti to vznikalo na externím disku, tak ho před instalací aktualizací odpoj.

Když se ke mně dostane stolní PC, kde je hromada takovýchto složek, ani jedna nejde smazat, protože má uvnitř soubory s právy pouze pro uživatele SYSTEM a PC musím nejdřív zapnout do zásuvky, tak asi předtím bylo vypnuté :-) V těch složkách bývají většinou podsložky i386 a amd64, případně soubor mrt.exe.

To je malicious software removal tool, taha sa to kazdy mesiac ako aktualizacia Windows (pocas "aktualizacie" sa to spusti z tej zlozky a oscanuje PC, a VZDY to po sebe zmaze. Je mozne ze az po restarte ja vzdy restartujem ked to update po mne chce. Je aj mozne ze nejake dementne antivir programy alebo zle nastavene opravnenia celeho disku zabrania zmazaniu, ale skor by som povedal ze ten user ignoroval vsetky hlasky o restarte (lebo vsak on je majster sveta preco by mal restartovat)

P.S. to exe by sa malo volat mrtstub.exe Ak tam je mrt.exe tak moze to byt nejaky fake mrt a vir alebo co

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru